Wat bereiken we met een referendum?

Tot 31 augustus kunnen Nieuwegeinse kiesgerechtigden een ondersteuningverklaring indienen voor een raadgevend referendum over de Parkeerverordening 2004. Wat is er eigenlijk met een referendum te bereiken en wat zijn de consequenties van een referendum?

Dat betaald parkeren wordt ingevoerd staat vast. Een referendum kan alleen gaan over de Parkeerverordening. En in de Parkeerverordening staat hóe betaald parkeren wordt ingevoerd. Met een referendum kan dus worden bereikt dat de spelregels rond het betaald parkeren worden aangepast. Bijvoorbeeld het maximum aantal parkeervergunningen dat per gebied wordt uitgegeven; hoe de vergunningen en bezoekerspassen worden uitgegeven; de voorschriften bij de vergunningen en bezoekerspassen; de verbods- en strafbepalingen.

De consequenties van een referendum zijn in ieder geval dat het referendum moet worden georganiseerd. Dat kost tijd en geld. In het ergste geval kan het gebeuren dat betaald parkeren in Doorslag later wordt ingevoerd dan dat het Antonius ziekenhuis begint met bouwen van haar parkeergarages. In dat geval betekent dat forse parkeeroverlast voor de bewoners van Doorslag. En dat is precies wat de gemeente probeerde te voorkomen met het vroeg invoeren van betaald parkeren in Doorslag. Klik hier om de parkeerverordening in zijn geheel te lezen (PDF-file).

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren