Volleybal-Meisjes B Florie/NVC naar Finale NK

Op 18 februari wist het meisjes B-team van Florie/NVC (leeftijd tot 16 jaar) zich te plaatsen voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Volleybal voor clubteams. Na het behalen van een 2e plaats in de in de poule, won het team uiteindelijk vrij gemakkelijk in de kruisfinale van de winnaar van de andere poule. en dat betekende finale en met de beste 8 teams van Nederland strijden om het kampioenschap. Een bijzonder prestatie, omdat uiteindelijk bleek dat de meiden het enige niet geplaatste team is dat de finale ronde haalde. Deze prestatie is een mijlpaal in de geschiedenis van de talentontwikkeling van Florie/NVC en werd bereikt met een zeer jong team.

Tijdens de finale – die op 7 april zal worden gehouden – zal het team de degens kruizen van verenigingen met een gerenommeerde jeugdopleiding, waarvan de eerste bijna allemaal uitkomen in de hoogste 2 divisies van het land. Teams die al jaren lang de dienst uitmaken in het jeugdvolleybal in Nederland. In de poule treft Florie/NVC de jeugdteams van de A-League verenigingen Alterno en Sliedrecht en 1e divisionist Assen.

Inmiddels zijn de voorbereidingen op de finale gestart en speelt het team een aantal oefenwedstrijden tegen hooggeplaatste damesteams, om zo te wennen aan het snellere spel, dat ook in de finaleronde zal worden gespeeld.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren