Vijf jaar voor drogerende en stelende vrouw

Een 30-jarige Roemeense vrouw die ervan wordt verdacht dertien vrachtwagenchauffeurs te hebben gedrogeerd en beroofd, hoorde deze week vijf jaar tegen zich eisen. De vrouw had voornamelijk buitenlandse chauffeurs tot haar slachtoffers en werkte onder andere op een parkeerplaats in Nieuwegein. Na het drogeren stal de Roemeense telefoons, sieraden en laptops van de mannen. Een aantal chauffeurs moesten zich nadien onder behandeling stellen van een arts vanwege hun klachten. Ze hielden er geen blijvend letsel aan over. De officier van justitie acht 7 zaken bewezen.

Op 5 maart 2011 is de vrouw aangehouden. In het onderzoek door de politie Gelderland-Midden en het KLPD kwam zij als verdachte van de berovingen naar voren. Zo bleek onder meer dat op maandag 10 januari 2010 een onbekende vrouw met een gestolen bankpas heeft getracht te pinnen bij een bank in Voorthuizen. De bankpas bleek eerder van een vrachtwagenchauffeur te zijn gestolen. Ook bleek de werkwijze en het signalement bij veel berovingen overeen te komen.

Tijdens de surveillancedienst op zaterdagavond 5 maart zagen de agenten de vrouw op een parkeerplaats langs de A1 bij Stroe. Op basis van de eerdere verkregen informatie werd de Roemeense vrouw uit Bilthovens toen aangehouden.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren