Verkeersagressie

Een automobilist werd op zondagochtend 25 september aangehouden omdat hij de auto van een andere automobilist had vernield.

Rond 09.40 uur nam een 49-jarige automobilist uit Nieuwegein op de Rijksweg A2 de afslag Nieuwegein/IJsselstein, komende uit de richting van Utrecht. Hij reed aan het einde van de afslag rechtsaf de Weg naar de Poort op. Daar wilde hij een andere automobilist inhalen. Hij zag dat hij van achteren werd genaderd door een bestelauto, maar dacht genoeg ruimte te hebben om in te halen. Toen hij de andere auto inhaalde, zag hij dat de bestuurder van de bestelauto vlak achter hem ging rijden.

Bij de volgende verkeerslichten moesten beide auto’s stoppen. De bestuurder van de bestelauto gaf een klap tegen een zijruit en een spiegel van de Nieuwegeiner. Daarna reed hij weg. De Nieuwegeiner belde met zijn gsm de politie, bleef de verdachte volgen en gaf zijn positie door. De ‘achtervolging’ leidde via de Rijksweg A2 naar de afslag Maarssen. Daar stopten beide automobilisten weer, waarbij de verdachte iets tegen de auto van de Nieuwegeiner gooide. Vervolgens kwam de politie ter plaatse. Agenten hielden de verdachte, een 25-jarige man uit Utrecht, aan. Het slachtoffer deed aangifte van vernieling. Zijn auto had schade aan het portier opgelopen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren