Tussenevaluatie sportbuurtwerk

Het college heeft kennis genomen van een tussenevaluatie van het Nieuwegeinse sportbuurtwerk, uitgevoerd door Stichting Schakels. Het sportbuurtwerk heeft zich in Batau-Zuid en Jutphaas/Wijkerloot met succes bezig gehouden met het aanbieden en ontwikkelen van structureel lokaal sportaanbod ontstaan voor de doelgroepen 12- en 12+, zoals: sportinstuif, voetbaltraining, streetdance en Thai boksen. In de buitenperiode zijn de wijken bezocht door de sportbus en een mobiele sportuitleen en in de binnenperiode is er gebruik gemaakt van de aanwezige sportaccommodaties.

Samen met jongeren uit de wijk zijn er plannen bedacht voor het ontwikkelen van voetbalkooien aan het Nijpelsplantsoen en aan de Nedereindseweg. Deze plannen zijn door de gemeente aangepakt. Er is door het sportbuurtwerk vaak samengewerkt met de SWN, basisscholen en vrijwilligers. Door het sportbuurtwerk is er naast sport als doel vooral aandacht besteed aan sport als middel. Het leren samenspelen, samen omgaan en sporten met kinderen uit de wijk van verschillende afkomst en sekse. Daamee heeft het sportbuurtwerk op veel thema’s kunnen bijdragen, onder andere participatie, integratie, overlast, opvoeding, migranten/allochtonen, specifieke doelgroepen en integraal werken. Het project sportbuurtwerk loopt vooralsnog van 1 mei 2001 tot 1 maart 2003.

Het college verzoekt het presidium de tussenevaluatie ter bespreking voor te leggen aan de commissie Sociale omgeving en cultuur (SOC).

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren