Sportief dagboek (7)

Dit wordt een opmerkelijk sportief dagboek. Geschreven vanuit een huisje op Texel waar ik een zenuwslopende middag beleefde door via de computer het wedstrijdverloop van Breukelen – Geinoord en JSV – Woudenberg te volgen. Met op de achtergrond de beelden van de Ronde van Spanje en op Radio Utrecht het verslag door Bert Kous van GVVV tegen IJsselmeervogels.

Het is misschien nog spannender dan het volgen van een ‘live’ gebeuren, want steeds komen er uiteenlopende signalen van de velden. Zo begint JSV met een snelle openingsgoal via een eigen goal van Davia Ajayi van Woudenberg, en neemt Geinoord via topscorer Vincent Griffioen verrassend de leiding in Breukelen.

Dan begint het grote afwachten. Terwijl Tom Dumoelin aan zijn martelgang begint, eist doelman Niels Renes een heldenrol voor zich op. Dat lees ik via zogenaamde tweets van mijn vroegere UN-collega Stan Bos: Niels stopt een penalty van zijn vroegere teamgenoot Daniël Kops. Zou hij hem te goed gekend hebben, vraag ik me op Texel af….

Daarna volgt weer nieuws vanuit sportpark Galecop. Woudenberg maakt via Kevin Jelmer de 1-1 zodat de prognose van JSV-trainer Michael van de Berg, vorige eek tegen mij uitgesproken, dat het een lastige middag zou worden, realiteit blijkt te zijn. Uiteindelijk eindigt het duel in een gelijkspel, het eerste puntje voor Woudenberg, de oude club van ex-topscorer Erik Willaarts!

Intussen blijf ik gebiologeerd naar mijn schermpje op de I-pet kijken, want bij Breukelen tegen Geinoord is het nog steeds niet afgelopen. Scheidsrechter Laurens van Rijn blijkt liefst negen minuten blessuretijd bijgeteld te hebben maar met dank aan de onpasseerbare Niels Renes blijft de sensationele 0-1 op het scorebord in Breukelen zodat Geinoord weer drie punten kan bijschrijven. Het ziet er naar uit dat de binnenkort vertrekkende trainer Rudy Jansen aan een onvergetelijke afscheidstoernee is begonnen.

Rond half vijf kan ik alle media stopzetten, want ook GVVV – IJsselmeervogels is met een opmerkelijke 2-0 afgesloten. Een middag vol voetbalsensatie , op grote afstand door mij gevolgd. Volgende week hoop ik weer wat dichterbij de sportieve gebeurtenissen te kunnen volgen, maar nu eerst een paar dagen Culinair Texel waarbij ik met een biertje Skuunkoppe de spanning van me af heb kunnen drinken.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren