Sportief dagboek

Eigenlijk was ik van plan om zaterdagmiddag naar JSV tegen Deltasport te gaan kijken maar bijzondere omstandigheden maakten dat onmogelijk. Er stond nogal wat op het spel op sportpark Galecop, het was immers de eerste wedstrijd voor de nacompetitie. Maar ik moest tijdig bij een crematieplechtigheid zijn van een bevriende KNVB’er in Den en Rust waardoor ik geen getuige kon zijn van het verdienstelijke gelijkspel (2-2) dat JSV tegen de ploeg uit Vlaardingen boekte.

Volgens mijn contactpersoon was JSV voor rust de iets mindere ploeg en kwam dan ook terecht met 0-1 achter. Maar in de tweede helft maakte topscorer Patrick Heesakkers er al snel 1-1 van en keerden de kansen. Zeker toen de gasten met een rode kaart werden geconfronteerd en dus met tien man verder moesten. Desondanks maakte de formatie van trainer Ton Pattinama die ook nog bij FC Utrecht voetbalde, er 1-2 van. Maar vlak voor tijd kon Daniel Makkee alsnog de gelijkmaker forceren. In de penaltyreeks die na afloop werd gehouden, toonde Deltasport zich de beste.

Het gelijkspel betekent dat JSV nog volop meedoet in de strijd om een promotieplek naar de hoofdklasse. Dat zou voor trainer Frenk van der Kleij een prachtige adsluiting zijn van zijn periode bij deze club.. De volgende opponent heet DFS uit Opheusden, het duel wordt komende zaterdag afgewerkt op sportpark ’t Heerenland en we wensen JSV veel succes in het verdere verloop van de nacompetitie.

Ook bij Geinoord wordt met veel interesse uitgekeken naar dit duel omdat de kans bestaat dat komend seizoen zowel de derby’s tegen Benschop (dat afgelopen zaterdag met 0-2 verloor van Veensche Boys, komende zaterdag is de return in Nijkerkerveen) als die tegen JSV niet meer op het programma staan. En we dus de ex-Geinoorders, de broers Daan en Michel van der Valk, dan niet op Parkhout in actie zullen zien.

Wie we nog wel in actie zullen zien is Vincent Griffioen die met Geinoord op dinsdag 26 mei een erewedstrijd gaat spelen op het veld van Lopik. Vooraf zal aan hem en aan Davy Boon van Lopik de ‘Jos Scholman Bedrijven-trofee’ worden uitgereikt, beide spelers zijn als eerste in het topscorerklassement van Radio 9 geeindigd met 21 doelpunten en krijgen dus die bokaal in handen. Het duel op Lopikse sportpark begint om 19.30 uur en is voor Geinoord de afsluiting van een uiterst succesvol seizoen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren