Shorttrackster Annita van Doorn behaalt 5e plaats

Tijdens de Nationale Competitie afgelopen zaterdag in Amsterdam wist shorttrackster Annita van Doorn zich net niet te plaatsen voor de A-finale op de 500 meter. De B-finale werd gewonnen waardoor ze als vijfde eindigde. Ook andere shorttrackers uit Nieuwegein presteerden uitstekend.

De Nieuwegeinse shorttrackster Annita van Doorn maakte een goede seizoensstart door. Tijdens de eerste ontmoetingen met de nationale top pakte ze voor het eerste winst op individuele afstanden, de studente fysiotherapie won vier keer de 1000 meter. Op de 500 meter verliep het echter wat minder voortvarend. De voorrondes en kwart finale verliepen uitstekend, met tweemaal winst plaatste zij zich voor de halve finales. In de halve finale ging Annita van Doorn uitstekend van start, maar in de laatste ronde maakte een valpartij een einde aan een schijnbaar zekere tweede plaats. Daardoor ging plaatsing aan de A-finale aan haar neus voorbij.

In de B-finale liet de shorttrackster van Schaats Vereniging Utrecht echter zien in een goede vorm te verkeren. Concurrente Maureen de Lange werd met een schitterende inhaalactie voorbij gestoken, wat uiteindelijk een vijfde plaats opleverde. Zus Fiona van Doorn eindigde als tiende. In de aflossing werd er door de zusjes samen met hun clubgenoten een bronzen medaille behaald.

Ook in de junioren competitie presteerden de Nieuwegeinse shorttrackers goed. Bas van der Ploeg wist zich met een nieuwe persoonlijk recordtijd te plaatsen voor de B-finale. Na een snelle start nam hij de koppositie in, maar één schaatser wist daar nog onderdoor te komen. Uiteindelijk leverde dat een zesde plek op. Ook debutant Daan Tiems deed het goed door in zijn categorie als zevende te eindigen. In de aflossing was voor beide jongens met hun team een bronzen medaille weggelegd. Ook de meisjes junioren presteerden uitstekend. Ilona Siersma eindigde vijfde en Annemieke Verbeek als achtste.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren