Serie gewapende overvallen opgelost

Met de aanhouding, begin april 2003, van 6 minderjarige jongens, in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar, heeft de politie van district Lekstroom, 4 gewapende overvallen en een poging tot gewapende overval opgelost. De verdachten zijn inwoners van Nieuwegein, Houten en Den Haag. De overvallen werden in de periode van 6 december 2002 tot en met 21 maart 2003 gepleegd.

In Nieuwegein werd door de verdachten een overval een cafetaria in de wijk Fokkesteeg gepleegd. Ditzelfde gebeurde ook in een cafetaria in de wijk Vreeswijk. Verder werden 2 overvallen gepleegd op een benzinestation in de wijk Fokkesteeg. Een poging tot overval in een supermarkt in de wijk Vreeswijk mislukte.

Het bij één van de overvallen gebruikte vuurwapen, werd bij huiszoeking aangetroffen. Van de buit, in totaal enkele honderden euro’s, is niets meer terug gevonden. Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de Officier van Justitie te Utrecht. Met de aanhouding van de verdachten denkt de politie een eind te hebben gemaakt aan een serie gewapende overvallen in Nieuwegein.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren