‘Samen sterk voor stoppen van meisjesbesnijdenis’

De aandacht voor meisjesbesnijdenis in Nederland verminderd, maar het is waarschijnlijk een toenemend probleem. Overheid en instanties krijgen moeilijk zicht op de schaal waarop meisjesbesnijdenis voorkomt. Op basis van onderzoek van de Raad voor de Volksgezondheid is de schatting dat jaarlijks 50 meisjes in of uit Nederland aan deze mishandeling worden blootgesteld. Met de vakantieperiode in aantocht vragen het project Nieuwegein stopt Meisjesbesnijdenis en MOvactor aandacht voor dit thema. Juist in deze periode lopen meisjes uit de risicogroepen reëel gevaar bij vakanties naar het land van herkomst.

Op 10 mei vindt de kick-off plaats van het themajaar ‘Samen sterk voor stoppen.’ Vanaf 13.30 uur zijn professionele krachten die met kinderen of gezinnen werken uitgenodigd om zich te informeren over het onderwerp, en om actief mee te denken hoe eenieder verantwoordelijkheid kan nemen voor preventie, signalering en zorg. Met onder meer huisartsen, scholen, politie en GGD willen we zoeken naar mogelijkheden om de veiligheid van deze meisjes te vergroten. Op het programma onder andere een lezing van de IND over de rol van meisjesbesnijdenis in de asielprocedure, en een interactief forum onder leiding van Elizabeth Mbundu, journaliste bij o.m. De Wereldomroep.
Later dit themajaar volgen nog de indrukwekkende film Desert Flower naar het boek van Waris Diri, een landelijk congres en een theatervoorstelling.

De gegevens:
Kick-off van het themajaar ‘Samen sterk voor stoppen.’
Locatie: Oudegeinzaal, (Stadshuis Nieuwegein begane grond) Stadsplein 1, Nieuwegein
Datum en tijd: donderdag 10 mei 13.30-17.00 uur.
Aanmelden: stop.meisjesbesnijdenis@gmail.com

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren