Ronald Dijkhuizen 3e in Wormerveer.

Wielrennen:

Op zondag, 7 maart j.l. werd het “Kampioenschap van de Zaanstreek” voor de jeugd gehouden. Op het wielerparcours, van de vereniging DTS in Wormerveer, hadden zich, in categorie 6, een behoorlijk aantal renners gemeld, waaronder een aantal kleppers uit deze categorie.

Voor de wielervereniging Het Stadion, uit Nieuwegein, stond Ronald Dijkhuizen aan de start. Vanaf het begin van de wedstrijd werd een hoog tempo gereden. Na enige tijd, reden een vijftiental renners weg uit het peloton. Uit deze kopgroep reden nog eens negen renners weg waaronder Ronald. Door goed samen te werken konden zij hun voorsprong op de achtervolgende renners behouden.

In de kopgroep van negen werden verschillende demarrages geplaatst, maar de vluchters werden elke keer weer teruggepakt. Wat betekende dat de eindsprint de winnaar moest opleveren.

In een spannende finale sprintte Ronald naar een mooie derde plek en zorgde ervoor dat het rood/geel van Het Stadion al weer vroeg in het seizoen op het podium kwam. Het vele trainen en afzien in de winter op de veldfiets en op de wielerbaan in Sloten werd hiermee beloond.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren