Preventieve sluiting kinderboerderij

Vanaf morgen, donderdag 13 maart, is de kinderboerderij IJsselstee in het park Oudegein gesloten voor het publiek. Dit is een preventieve maatregel, er is nog geen vogelpest in Nieuwegein geconstateerd. De kinderboerderij wordt toch gesloten omdat het risico daar veel groter is. Je weet immers niet waar alle bezoekers vandaan komen. Daarnaast komt de vogelpest wel erg dichtbij.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV) en de Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) hebben de gemeente Nieuwegein daarom geadviseerd de kinderboerderij preventief te sluiten. De gemeente neemt dit advies over. De afgelopen dagen had de gemeente Nieuwegein overigens al wel voorzorgsmaatregelen genomen bij de kinderboerderij en de dierenweides. De verwachting is dat dit minimaal 2 maanden gaat duren. Het Historische museum staat op het terrein van de kinderboerderij en is daarom ook gesloten. Het MEC en de speeltuin blijven gewoon geopend.

De dieren in de dierenweides blijven voorlopig waar ze zijn. Het is wel streng verboden om de dieren op de dierenweides te voeren. De gemeente heeft daarom borden geplaatst met de tekst: ‘Ter voorkoming van vogelpest, streng verboden te voeren’.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren