‘Praatgrage’ gevangene krijgt straf

Een gevangene die de misstanden in de Nieuwegeinse gevangenis naar buiten wilde brengen, heeft straf gekregen. De directie van de gevangenis onderschepte afgelopen week een brief van de man en legde hem drie dagen opsluiting op. Ook mag de gevangene geen televisie kijken of anderszins recreëren.
De gevangene wilde, nadat eerder deze maand een hartpatiënt in zijn cel overleed, praten met de rmedia om de misstanden aan het licht te brengen. De onderschepte brief zou volgens de man vol hebben gestaan met aantijgingen tegen de directie en het beleid binnen de penitentiaire inrichting.
De advocaat van de man zegt dat er ‘heel wat aan de hand’ is in de gevangenis en dient een klacht in over de straf die zijn cliënt nu is opgelegd. Volgens de raadsman zou het sterfgeval niet op zichzelf staan. Justitie heeft ook nog geen reactie gegeven. ‘Ook is het onmogelijk met de gevangene zelf te spreken, omdat elk contact, als onderdeel van de maatregelen tegen hem, via een gevangenismedewerker loopt’, aldus de advocaat van de man.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren