Pompoencurry Tikka Massala

Pompoen is nu nog volop verkrijgbaar. In deze vegetarische, magere Indiase curry wordt ze gaar gestoofd in yoghurt.

Voor 3 personen:

zonnebloemolie

1 grote ui

2 tenen knoflook

Quorn roerbakstukjes (bakje à 175 g)

1 paprika

ca. 300 g pompoen (gewicht na schoonmaken)

ca. 150 g doperwten (diepvries)

kruidenpasta voor Tikka Massala (bakje à 100 g, Conimex)

1 dl (magere) yoghurt

1 eetlepel geraspte kokos (zakje)

naanbrood (zelfgebakken of uit de winkel)

Extra: wok, koeken- of hapjespan

Pel en snipper de ui en de knoflook.

Was de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snij de paprika in blokjes.

Schil de pompoen, verwijder het draderige gedeelte en de zaden en snij het vruchtvlees in niet te kleine blokjes.

Verhit in een wok, koeken- of hapjespan een flinke scheut olie.

Zet de pit iets lager en bak ui, knoflook en Quornstukjes aan in ca. 5 minuten.

Schenk er eventueel nog iets olie bij.

Voeg paprika, pompoen en doperwten toe en laat, al omscheppend, in ca. 5 minuten meebakken.

Roer de Tikka Massala-pasta samen met de yoghurt goed door de groenten.

Met een deksel op de pan het gerecht op een laag pitje gaar laten smoren.

Tussentijds af en toe iets omscheppen en op gaarheid controleren door even in de pompoen te prikken.

Strooi voor het opdienen de geraspte kokos over het gerecht of doe dat op het bord.

Serveer de curry met naanbrood, komkommer en tomaat en eventueel een stukje verse maïskolf.

Breek telkens een stukje van het naanbrood en lepel de curry daarmee van je bord.

(Kijk voor het recept van zelfgebakken naanbrood in ons archief bij de datum 20 juni 2007).

Vegetarisch hoofdgerecht

Voorbereiden ca. 10 minuten

Bereiden ca. 20 minuten

Bron: eigen recept

Tip

Je hebt makkelijk en snel pompoen voorhanden als je het uit de diepvriezer haalt.

Koop de pompoen als de aanvoer groot is, dus goedkoop en veel keus, maak hem schoon en snij het vruchtvlees in blokjes. Verpak het in` klik en sluit` diepvrieszakjes zodat je de gewenste hoeveelheid makkelijk kunt pakken.

Weetje

In de Indiase keuken worden verse kruiden tot garam massala´s (aromatische mengsels) gemalen. Tikka is, net als bv. curry of tandoori, een soort gerecht.

De verschillende godsdiensten in India hebben een grote invloed op de Indiase keuken. Omdat veel hindoes geen vlees eten zijn verreweg de meeste Indiase gerechten vegetarisch. Traditioneel eet men met de rechterhand. De linkerhand raakt het eten nooit aan en wordt als onrein beschouwd.

Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.

Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren