Pers

Niet iedereen weet dat Nieuwegein bestaat. Waar het ligt. Wat het doet. De titel ‘lelijkste stad’ is bij een enkeling blijven hangen, de ander kent ons ziekenhuis. Deze week was dat anders.

Zomer. Het mag nu gezegd. De zon is het er mee eens, de regen twijfelt nog. Het Nieuwegeinse festival Geinbeat neemt het zekere voor het onzekere, en vindt dit jaar binnen plaats. Fort Vreeswijk zal vrijdag 1 en zaterdag 2 juli op haar grondvesten schudden door ons eigenste rockfestival. Je zal zien dat het stiekem opeens heel mooi weer wordt. En heel druk. Want de afgelopen week sprong Nieuwegein opeens de kranten in. Men weet dat wij bestaan.

Donderdag 23 juni opende in Nieuwegein het grootste oplaadstation van Europa voor elektrische auto’s. Het oplaadstation, bij de taxicentrale aan de Biezenwade, bestaat uit vier snellaadpunten en zes normale laadpunten. Voor de opening was er de gelegenheid om zelf een rondje te maken in een elektrische wagen. Wethouder Hans Reusch is enthousiast: “Een prima ervaring, rijden in een elektrische auto. En een prachtig initiatief van Prestige Greencab op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen! De gemeente ondersteunt dit van harte en ziet graag dat andere ondernemers dit goede voorbeeld volgen.” Een citaat dat door diverse landelijke media werd overgenomen. Aanzet tot een discussie omtrent duurzaamheid versus gebruiksgemak.

Maandag 27 juni brak er brand uit in zorgcentrum De Geinsche Hof aan de Vuurscheschans in Nieuwegein. Alle bewoners en medewerkers werden geëvacueerd. Negen mensen raakten ernstig gewond, en liepen brandwonden op in de luchtwegen. De brand ontstond bij renovatiewerkzaamheden aan het dak. Onze nieuwe burgemeester Frans Backhuijs complimenteerde het personeel, direct omwonenden en bouwvakkers uit de buurt voor hun handelen en hulp en maakte hiermee zijn introductie als Nieuwegeinse burgemeester in de landelijke pers.

Nieuwegein op de kaart. Helaas werd het positieve nieuws, dat de Nieuwegeinse gemeente investeert in duurzaamheid, al snel overschaduwd door de afschuwelijke brand. Wie weet is het zo erg niet dat wij niet zo vaak in het landelijke nieuws verschijnen. Het betekent dat het ons goed gaat.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren