Overvallers aangehouden

De politie heeft na onderzoek zes overvallen opgelost en in totaal 17 verdachten aangehouden. De overvallen werden onder andere gepleegd op winkels in de binnenstad van Utrecht. Op 22 december 2003 werd een overval gepleegd op een winkel gelegen aan de Oude Gracht. De politie had deze zaak in onderzoek en kwam erachter dat een medewerkerster van de winkel informatie doorgaf aan de overvaller. Tijdens dit onderzoek kwam naar voren dat het gestolen geld weer werd geïnvesteerd in het kopen van verdovende middelen.

Tevens werd duidelijk dat er mogelijk weer een overval zou worden gepleegd op een winkel in Breda. Zover kwam het echter niet en de politie kon tijdig de overvallers en de drugsverkopers aanhouden en insluiten.

Daarnaast, los van bovenstaande zaak, werden door het rechercheteam nog vijf andere overvallen opgelost op winkels aan de Oudegracht, Mariaplaats, het Domplein en een overval op een cafetaria in Nieuwegein. Buiten de regio Utrecht werd nog een overval opgelost in Eindhoven en in Limburg. De overvallen werden gepleegd in de periode van december 2003 tot april 2004.

Bij de overvallen werd in de meeste gevallen maar een klein geldbedrag buit gemaakt, welke opging aan luxe goederen. De politie ziet geen verbanden tussen de verschillende overvallen. Via de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld kwamen tips van burgers binnen. Ondersteund met camerabeelden kon de recherche de overvallen onderzoeken en afsluiten met de aanhouding van de verdachten.

De verdachten van deze overvallen, 13 in totaal in de leeftijd van 17 en 32 jaar afkomstig uit Utrecht, Nieuwegein, IJsselstijn, Vianen ,Rotterdam, Breda ,Asten en Venray zitten op dit moment nog vast.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren