Onnodige nederlaag Venus/Nieuwegein bij Hercules

In Den Haag wachtte het team van trainer/coach Kersten de lastige uitwedstrijd tegen Hercules. Voor de wedstrijd stond dit team op de 5e plek op de ranglijst en bij eerdere ontmoetingen (o.a. bekerwedstrijden) is gebleken dat de Nieuwegeinse mannen altijd moeite hebben met dit Haagse team. Gedurende de gehele 1e helft bleek dat ook wel, want met tussenstanden van 6-6, 12-12 werd een russtand van 15-16 in Nieuwegeins voordeel genoteerd.In de eerste helft was het vooral cirkelloper Barry Zwezerijnen die zich liet gelden. Hij had met 8 doelpunten (5 vanaf de cirkel) een groot aandeel in de nieuwegeinse score. Helaas werd er door de zeer matig optredende scheidsrechters (de dames Schellen/Gillet) slecht opgetreden tegen het hard spelende Hercules. Zelfs een duidelijke elleboog-stoot tegen Barry Zwezerijnen werd slechts met een 2-minutenstraf bestraft terwijl een rode kaart meer dan terecht was. Zwezerijnen moest dan ook aangeslagen tijdelijk het veld verlaten. Naast dit feit waren er nog vele andere wazige beslissingen, die voor zowel Hercules als Venus/Nieuwegein een bron van ergernis waren.Na rust was het Hercules die uitstekend van start ging en goed gebruik maakte van misverstanden in de verdediging van Venus/Nieuwegein en zodoende de basis legde voor de uiteindelijke overwinning. Er werd namelijk een gat geslagen van 6 doelpunten (25-19) en het kostte Venus/Nieuwegein zeer veel veerkracht en energie om zich terug te knokken in de wedstrijd. Met nog 5 minuten op de klok was de voorspong van Hercules 5 doelpunten en nog steeds geloofde de gasten uit Nieuwegein in een goed resultaat. Venus/Nieuwegein scoorde 3 doelpunten op rij, daar waar Hercules slordig omging met het balbezit. Uiteindelijk waren er nog 15 seconden te spelen en had Nieuwegein wederom balbezit, echter door te gehaast spel kon er geen doelpoging meer gecreëerd worden en was er een einduitslag van 29-28 gerealiseerd.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren