Online stemmen Publieksprijs Het Samenspel

Het is de hele maand oktober mogelijk online te stemmen voor de Rabo Publieksprijs van Het Samenspel. Vorige maand selecteerde de jury van Het Samenspel, waaronder wethouder Wouter Kolff uit Nieuwgeein, dertien maatschappelijke ideeën uit het werkgebied van Rabobank Utrecht voor de grote finale van zondag 4 november. Die middag wordt bekend welke ideeën met steun van Rabo Utrecht worden uitgevoerd. Maar de finalisten maken daarnaast ook kans op de Publieksprijs van € 7.500,-.

Rabo Utrecht stelt ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan haar kennis, netwerk en deel van de winst beschikbaar om goede maatschappelijke ideeën uit Utrecht, Nieuwegein, De Meern, Vleuten en Harmelen te realiseren. Daartoe lanceerde de bank dit voorjaar Het Samenspel, waaraan iedereen met een maatschappelijk nuttig idee kon meedoen. Bij elkaar werden 103 ideeën ingediend. Een voorselectie van 24 ideeën mocht zich aan de jury presenteren, waarna dertien initiatieven overbleven voor de finale, waaronder een idee uit Nieuwegein. De jury stond onder leiding van oud-minister Jacqueline Cramer, nu directeur van het Utrecht Sustainability Institute en hoogleraar duurzaam innoveren aan de Universiteit Utrecht.

Op 4 november kiezen de leden van Rabobank Utrecht de winnaars van Het Samenspel. Dan wordt een bedrag van maximaal € 200.000,- verdeeld onder de daadwerkelijk te realiseren ideeën. Maar voor die tijd kan iedereen via de Finalistenpagina op deze website meestemmen voor de extra Publieksprijs. Tot en met 31 oktober is het mogelijk online een stem op één van de dertien ideeën uit te brengen en zo mee te bepalen welk idee het bedrag van € 7.500,- wint. Stemt u mee?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren