Nieuwegeiner mept agent tijdens aanhouding

Een 30-jarige Nieuwegeiner met een winkelverbod deelde dinsdagmiddag rond 14.25 uur een paar rake klappen uit aan een agent die hem aan wilde houden. De agent liep hierbij een hoofdwond op die met meerdere hechtingen moest worden gehecht. De man had even daarvoor op de Passage een winkelverbod overtreden. Op het tramstation aan de Schouwstede spraken agenten hem aan. Agenten wilden hem aanhouden, waarop de Nieuwegeiner zich verzette.

Er ontstond een worsteling tussen de verdachte en de agenten, waarbij een agent vreesde van het perron te vallen op het moment dat er een tram naderde. De verdachte bleef zich zwaar verzetten en gaf een agent meerdere vuistslagen tegen zijn hoofd. Om het verzet van de verdachte te breken, zag de agent zich genoodzaakt hem te bespuiten met pepperspray. Daarop gaf de verdachte inderdaad zijn verzet op en werd geboeid. Agenten brachten hem over naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten.

De agent had door de vuistslagen onder andere een hoofdwond opgelopen, die in het ziekenhuis met meerdere hechtingen moest worden gehecht. Hij deed aangifte tegen de verdachte. Tegen de Nieuwegeiner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren