Nieuwegein voor Oranje

De WK-koorts stijgt. Oranjeartikelen zijn weer volop verkrijgbaar. De straten en pleinen kleuren oranje in Nieuwegein. Om het oranjegevoel te stimuleren, organiseert de gemeente de verkiezing ´meest oranje straat van Nieuwegein´. Daarnaast is er voor de elf belangrijkste wedstrijden een groot scherm op de Markt bij Cityplaza. Er is één uitzondering qua locatie voor de wedstrijd van 19 juni. Die dag staat het scherm vanwege de marktkramen niet op de Markt, maar op het Merweplein. Voor en na de wedstrijden is er voor jong en oud volop entertainment en leuke WK-activiteiten. Dit alles onder het motto ´Nieuwegein voor Oranje´.

De gemeente daagt alle inwoners uit om hun straat zo origineel en oranje mogelijk te versieren. Eén bewoner van een straat geeft de straat op en stuurt een aantal (digitale) foto´s naar de gemeente. Dit kan tot en met zaterdag 19 juni door een

e-mail te sturen naar oranje@nieuwegein.nl of foto´s per post op te sturen naar: Gemeente Nieuwegein, T.a.v. dhr. E. Roelofs, Postbus 1, 3430 AA Nieuwegein.

De gemeente vraagt inwoners om naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer te vermelden. Een vakkundige jury onder andere bestaande uit de wethouder evenementen Helen van den Berg kiest de meest oranje straat en looft een leuke prijs uit. De gemeente roept inwoners op om bij het versieren van de straat rekening te houden met de (brand)veiligheid. Vlaggetjes en/of slingers dienen minstens 4,5 meter hoog te hangen. Zo blijven straten toegankelijk voor de brandweer en andere hulpdiensten. Partytenten op straat zijn in verband met de verkeersveiligheid niet toegestaan.

Vanaf 14 juni, de eerste wedstrijd van Oranje, kunnen inwoners maar liefst elf belangrijke wedstrijden live volgen vanaf een groot scherm. Anderhalf uur voor de wedstrijden start het programma met volop entertainment door Rooie Arie en dj Rocky en leuke WK-activiteiten met onder meer pannavoetbal, een giga tafelvoetbalspel en voetballen in sumoworstelpak. Ook na de wedstrijden kunnen inwoners genieten van entertainment. Het volledige programma is te vinden op www.nieuwegein.nl/voetbal.

Op de speeldata van Oranje dat het grote scherm op de Markt staat, is het niet mogelijk om op de Markt te parkeren. Voor deze data geldt van 12:00 tot 24:00 uur een parkeerverbod en is er een wegsleepregeling van kracht. Automobilisten kunnen gebruikmaken van de parkeergarage Cityplaza, parkeerterrein west (tussen De Kom en de bibliotheek), Q-parking bij het St. Antonius ziekenhuis of de parkeerplaatsen bij het Nijpelsplantsoen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren