Nieuwegein geeft € 62.000 aan Azië

Vandaag hield de eerste burger van Nieuwegein zijn traditionele toespraak aan zijn bevolking. Ongeveer 130 mensen zijn op komen dagen, en dat op een bevolking van 62.000 inwoners! Zegt dat wat over de komende burgemeesters verkiezingen? of over de betrokkenheid van de inwoner van Nieuwegein. Als redactie denken wij (uit ervaring) het laatste. Wat wij hopen? Dat laten wij als onafhankelijk instituut in het midden! In iedergeval hebben wij mogen aanhoren dat het college en de raad 62.000 euro hebben weten vrij te maken voor de slachtoffers van de ramp in Azië, waarvoor chapeau!

Om 18.30 uur waren kwamen de eerste 25 bezoekers binnen. Zij waren ‘ere burgers van Nieuwegein’ en werden het eerst verwelkomt. Rond 19.00 uur kwamen andere geïnteresseerden. Tegen 19.15 uur waren ruim 130 man aanwezig en kwam de fanfaregroep Cornelis Galesloot binnen met een stuk als verrassing voor burgemeester Cor de Vos. Waarna hij de leden gelukwenste voor 2005. Zijn speech paste precies bij de achtergrondmuziek van ‘Orchestre Isamilia’. Verzoening en tolerantie.

Geen enkele demonstrant? Naïef zou je zeggen: ‘Neen!’ Maar plotsklaps staat er iemand met een spandoek: ‘Geen bezuinigingen’ en ‘niet scoren met kantoren’ is de slogan. Deze man werd snel afgevoerd door de politie. Home sweet home, maar niet in het Home Trade Centre. Volgend jaar weer ergens anders, althans dat was de oproep van de burgemeester, mits het gratis is want ook de bezuinigingen laten het niet toe om steeds maar zaaltjes te huren voor dit soort bijeenkomsten.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren