Nieuwegein 2.0 : Sociale media in de politiek ?

Sociale media zijn op het internet sterk opgekomen en nu een enorme hype. Op digitale ontmoetingsplaatsen kunnen deelnemers met elkaar communiceren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Je plaatst een vraag of opmerking en binnen 24 uur heb je veel antwoorden en reacties. Vroeger was het WWW vooral een-richtingsverkeer, maar nu zijn de communicatie-mogelijkheden (twee-richtingsverkeer) groter en sneller. Er zijn zoveel mogelijkheden en varianten, ik noem er maar een paar:
Twitter (berichtjes),
 Hyves (netwerken), 
YouTube (filmpjes met of gesproken woord),  
Flickr (foto’s),  
LinkedIn (zakelijke connecties),  
Mindz.com (voor literaire en filosofische geesten) en Boomerang (voor grafisch ontwerpers)
Op veel plaatsen kun je bloggen; bijna overal houdt alles en iedereen een dagboek of opiniepagina bij.
En op de gemeentesite kun je reageren op berichten.
En dan zijn er natuurlijk nog de ondernemersplatforms waarop ondernemers elkaar helpen : Higherlevel, Lancelots, Hallo (Kamer van Koophandel) en zo meer. Lokaal hebben we PEN.nl, waarop een aantal partijen en politici af en toe een dagboek bijhoudt.De mogelijkheden voor snelle communicatie zijn dus enorm, maar wat gebeurt er in politiek Nieuwegein ?Op PEN.nl zijn er maar twee regelmatige schrijvers, een rooie en een ouwe :
Getwitterd en gehyved wordt er ook niet zoveel, maar de volgende doen hun best :
http://s-o-s-gal.hyves.nl/
http://twitter.com/CasperLangerak
http://twitter.com/D66Nieuwegein
http://twitter.com/Hans_Adrianihttp://twitter.com/pmeeseEn ik heb maar 1 politieke LinkedIn-groep kunnen ontdekken : VVD Nieuwegein. Slechts 6 leden, dat kan beter.

Van de partij-websites is alleen de SP op interaktie ingesteld. Deze partij gebruikt de website aktief en laat reacties toe. Goed zo.
Reacties op berichten op de gemeente-website tref ik nauwelijks aan, maar het kan wel.Alle overziende is er dus niet zoveel aktiviteit. Ik constateer dat de gemeente Nieuwegein op publiciteitsgebied overaktief is en de meeste politici zijn hierin ondergesneeuwd. Kennelijk zijn ze ook niet geinteresseerd in respons vanuit de bevolking. Misschien dat we hier een verklaring voor de lage opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen ligt.Hallo oude garde met uw oude vormen en gedachten,
Gaan we op de oude voet door (U weet wel : nietszeggende folders in brievenbussen proppen, lege zaaltjes toespreken, duimdikke verkiezingsprogramma’s bedenken en eenmalig een standje neerzetten op CityPlaza) of gaan we het Internet 2.0 ontdekken ? U weet wellicht dat er binnenkort verkiezingen zijn.Tips- Lessen leren van Twitter / ManagementSite
– Sociale media zijn een legale manier om het spamverbod te omzeilen.
– Filmpje Vogels bij de Nedereindse plas
– Mijn favoriete muziek vindt je hier op YouTube
 

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren