Nepvuurwapen

Aan de IJsselsteinseweg in Nieuwegein heeft de politie deze week een nepvuurwapen in beslag genomen. Een getuige belde de politie dat bij het meertje tussen de Stormvogel en de IJsselsteinseweg een jongen een wapen liet zien.

Het ging hierbij om een 15-jarige inwoner van Nieuwegein. Hij is meegenomen naar het bureau en heeft daar een afstandsverklaring getekend. De politie krijgt wel vaker meldingen over nepvuurwapens. Zeker in de zomerperiode duiken met regelmaat nepvuurwapens op. Uit diverse vakantielanden, maar vooral uit Spanje, worden speelgoedwapens meegenomen die in Nederland verboden zijn. Het gaat dan veelal om de zogeheten balletjesschieters, ook wel veerdrukwapens genoemd. Deze wapens zijn veelal niet van echt te onderscheiden en om die reden verboden.

De politie waarschuwt dat het in bezit hebben van een dergelijk wapen strafbaar is en dat er een boete op staat van enkele honderden guldens. Verdachten onder de 18 jaar kunnen een taakstraf opgelegd krijgen. Invoer van dergelijke wapens uit het buitenland kan tot strafverzwaring leiden.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren