Mexicaanse salade met kip

Een heerlijke hartige salade voor een warme dag of voetbalmatch!

Voor 4 personen ongeveer nodig:

8 kippen dij filets zonder bot
2 eetlepels ras el hanout
sap van 1 limoen
250 gram mini tomaatjes
3 knoflook teentjes
3 sjalotten
halve ijsbergsla grof gehakt, zak rucola, zak salmix
8 taco schelpen
300 gram oude kaas geraspte
1 komkommer
5 augurken
150 gram olijven naar keuze
1 bakje aardbeien
olijfolie
peper/zout
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel nootmuskaat
2 laurier blaadjes
200 ml kippen bouillon
scheutje balsamico azijn

De kippen dijen een uur of 2 marineren in de ras el hanout en kerriepoeder met een scheutje olie.

De knoflook en sjalotten fijnsnijden
In een hapjes pan, in warme olijfolie de sjalotten en knoflook zacht fruiten, daarbij de kip, nootmuskaat , laurier en bouillon en op matig vuur 2 uurtjes stoven.

De taco schelpen breken en in 2 diepe boren verdelen, daarop de oude kaas en dit in een oven op 100 graden ongeveer 10 minuten bakken.
Het wordt de basis voor deze salade.

De tomaatjes grillen in een grillpan en af laten koelen

De sla soorten wassen en mengen met de olijven en op smaak brengen met wat zwarte peper, zeezout en de balsamico azijn.
De aardbeien halveren en bij de sla, een halve komkommer en de augurken in blokjes snijden, ook bij de sla en alles goed mengen, daarbij de afgekoelde tomaatjes.

Als de kippen dijen klaar zijn uit de pan halen en af laten koelen tot lauwwarm.
Daarna in stukjes snijden..blokjes of reepjes alles is prima. (zelfs heel kan prima)

Een beetje (2 eetlepels) van de afgekoelde jus bij de sla en alles nog een keer goed mengen.

Op de taco-kaas bodem de rijk gevulde salade stapelen
Daarop de kip

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren