Meiden B1 Venus/Nieuwegein promoveren

Na een spetterende overwinning van de B1 meiden zondag 14 maart tegen Vido 1 (21-9) was afgelopen donderdag 18 maart de beslissingswedstrijd Vido B1 – Venus/Nieuwegein B1 in Purmerend. Het was erop of eronder. Bij winst zouden de meiden promoveren naar de hoogste klasse binnen het jeugdhandbal nl. de jeugddivisie A. Het zou een bijzondere wedstrijd worden.Venus/Nieuwegein kwam goed uit de startblokken en verraste de defensie van Vido met twee snelle doelpunten. Door verkeerd afgewerkte aanvallen kwam Vido in balbezit en met twee goede aanvallen van hun kant werd het verschil verkleind. Na zes minuten stond er een stand van 3-3 op het scorebord. Door verkeerd afspelen en andere vormen van balverlies van Venus/Nieuwegein groeide Vido en dit resulteerde in een achterstand van twee doelpunten. Venus/Nieuwegein wist zich opnieuw omhoog te trekken en mede door een wisselfout aan de kant van Vido ging Venus/Nieuwegein de rust in met 10-7 voorsprong. Na rust verliep de wedstrijd wat stroever. De spanning liep behoorlijk op bij de meiden van Venus/Nieuwegein. Opnieuw brak er een periode aan waarin beide partijen niet voor elkaar onderdeden. ‘Niettemin bleven de meiden vechten voor hun overwinning en dit resulteerde dan ook in een eindstand van 12-14 in het voordeel van onze meiden.’Het was duidelijk dat de meiden enorm onder druk stonden en deze wedstrijd hoe dan ook wilde winnen. Mede dankzij de goede coaching langs de zijlijn van trainer/coach Rick Knoren en begeleidster Bianca de Kruyk wisten de meiden deze overwinning te behalen. Het beloofd wederom een spannend en leuk seizoen te worden voor de B1 van Venus/Nieuwegein alleen nu in de hoogste klasse, de jeugddivisie!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren