Meerdere hennepkwekerijen ontmanteld

De politie heeft donderdag 24 juni meerdere panden in Nieuwegein bezocht op zoek naar illegale hennepkwekerijen. In een woning aan de Otterweide en bij een bedrijf aan de Ravenswade werden daadwerkelijk twee kwekerijen aangetroffen. Op de Otterweide was de kwekerij ingericht in een slaapkamer. Er werden 100 hennepplanten, kweekbakken en lampen inbeslaggenomen en op last van justitie vernietigd. De bewoner bleek zich ook schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van stroom. In de woning werden verder nog gedroogde henneptoppen en een hoeveelheid geld aangetroffen. Ook deze goederen werden inbeslaggenomen. Tegen de 40-jarige inwoner uit Nieuwegein wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij een verhuurde ruimte in het bedrijf aan de Ravenswade werd een bedrijfsklare kwekerij aangetroffen. De planten waren niet meer aanwezig en vermoedelijk net gerooid. De professionele apparatuur als assimilatielampen, koolstoffilters en afzuiginstallatie werd inbeslaggenomen. Een onderzoek naar de huurder van de ruimte vindt nog plaats.

Bij panden aan de Sluyterslaan en de Liesbosch werden geen kwekerijen aangetroffen. Wel kon worden vastgesteld dat deze in het verleden mogelijk aanwezig zijn geweest.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren