Meer faillissementen, groei starters vlakt af

De economische onrust laat het stedelijk gebied Utrecht niet onberoerd. In het eerste halfjaar van 2012 is het aantal faillissementen met maar liefst 40% gestegen (van 69 naar 96). Tegelijkertijd vlakt het aantal starters af. Dit blijkt uit cijfers uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel Midden-Nederland. Het stedelijk gebied Utrecht bestaat uit de gemeenten Bunnik, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Utrecht en Vianen.

Het aantal faillissementen stijgt al een aantal kwartalen achtereen al is het hoge aantal van midden 2009 nog niet bereikt. Vooral de gemeente Houten laat een sterke stijging zien (van 3 in de eerste helft van 2011 naar 19 in de eerste helft van 2012). In bijna alle sectoren is sprake van een stijging. Uitzonderingen zijn de horeca en de facilitaire diensten.

In Nieuwegein gingen in de eerste helft van dit jaar 10 bedrijven failliet (In 2011 nog 7). Vooral de sectoren Bouw en Vervoer met respectievelijk 3 en 4 faillisementen stegen. In de Detailhandel en Horeca ging niemand failliet. De sectoren Industrie, Adviesdiensten en Facilitaire diensten hadden ieder 1 faillisement.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren