Kosten integratie zigeuners onder de loep nemen

Jack Rijnders van Trots Op Nederland Nieuwegein(TONN) wil de exacte kosten weten van de pogingen om de zigeuners in Nieuwegein te integreren. Volgens de gemeente kost het project Wisselgeld, waarbinnen onder meer het naar school gaan van zigeunerkinderen wordt gestimuleerd, € 400.000,00 per jaar. Daarvoor ontvangt Nieuwegein een bijdrage van het Rijk. Maar Rijnders denkt dat de kosten hoger uitvallen.
Op 5 september 2008 liet burgemeester Cor de Vos (PvdA) aan onze redactie weten: ‘De integratie van de Nieuwegeinse Roma duurt zeker nog wel dertig jaar.’
Trots Op Nederland afdeling Nieuwegein wil de kosten in  kaart brengen en dan voorstellen om ermee op te houden. Volgens hem kun je na dertig jaar wel concluderen dat de pogingen tot integratie van zigeuners weggegooid geld is. De CDA-fractie in de Tweede Kamer is bij monde van kamerlid Mirjam Sterk voor uitzetting van zigeuners die overlast veroorzaken, illegaal zijn of geen werk hebben. Dat verschilt van de uitzetting zoals die nu in Frankrijk gaande is. Volgens Sterk gebeurt het daar enkel op grond van etnische identiteit. Lees hier meerdere berichten over dit onderwerp. Medio november 2008 was Prem Radhakisun in Nieuwegein en maakte dit filmpje.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren