Kijk op kerk

Stille Week
In de laatste dagen van de lijdenstijd organiseert een samenwerkingsverband van de Ankergemeente, De Gereformeerde kerk vrijgemaakt en Hervormd Vreeswijk bijeenkomsten om stil te staan bij het lijden en sterven van Jezus. Deze bijeenkomsten in de Stille Week helpen de bezoeker bewuster naar het feest van Pasen toe te leven. Ze zijn van 2 tot en met 7 april, elke avond (behalve op vrijdag) van 19.00 tot 19.30 uur in De Voorhof, Wiersdijk 8b. Iedereen is van harte welkom.

Levensbalans in Pastoraal Café

Het Pastoraal Café is elke eerste maandag van de maand open van 14.00 tot 16.00 uur. Het is bestemd voor iedereen met een psychiatrische achtergrond. Het wordt gehouden in de Emmaüskerk op het Merelplein.
Dit jaar is het thema “Levensbalans”. Elk mens heeft een balans nodig; soms is die stabiel, soms is die wankel. Naast ontmoeting en gesprek is er de viering in de stille ruimte van de kerk. Deze maand is er in de viering aandacht voor een onderdeel van deze levensbalans.
Zo staat er op de eerstvolgende keer, maandagmiddag 2 april, het thema ‘stilte’ centraal. Dit staat ook in het teken van Pasen. Iedereen met een psychiatrische achtergrond kan in deze viering praten over geloofs- en zingevingsvragen.

Brunch met het thema ‘gein’
1 april is de dag van de grappen, de grollen, van de geintjes. De kerk is voor veel mensen het tegenovergestelde van ‘gein’. Het schijnt dat mensen de kerk en geloven veelal wat saai en serieus vinden. Alle reden om dat woord in de brunch op 1 april eens onder de loep te nemen en samen na te denken over gein in de kerk en de gein van God. Het schijnt trouwens dat 1 april alles te maken heeft met ‘bevrijding’ en dat het woord gein in de buurt komt van het Bijbelse woord ‘genade’.
De brunch staat voor: samen eten, ontmoeten en bezinnen. Het eten wordt gratis verzorgd. Iedereen is welkom van 10.45-12.30 uur in de Voorhof (Wiersdijk 8b, Nieuwegein).

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren