Kerst 2004

Volgende week is het weer Kerst. Veel mensen maken weer veel werk van het versieren van hun huizen, en tuigen de kerstboom op. Bij Kerst hoort ook voor een heleboel mensen een Kerstdiner. Ook als men thuis eet, wil men ‘iets anders dan anders’ op tafel.

Er is ruime keus, en de kranten staan vol met aanbiedingen van kerstmenu’s. Er is een keur aan wildgerechten, eend, gans, hert, kalkoen, konijn, kip en ga zo maar door. Ook in de winkels en bij de poeliers is er een ruime keus op dat gebied.

Als je in de winkel staat en je ziet dat vlees in de vitrines dan maak je niet meer zo de koppeling naar het levende dier. Al dat vlees is nog niet zolang geleden een ‘levend dier’ geweest. Vooral voor de feestdagen worden er veel dieren gedood.

Deze dieren komen veelal uit de ‘verborgen bio-industrie’. Ze zijn daar in een een korte tijd gefokt en vetgemest. Al deze dieren hebben een afschuwelijk leven achter de rug.

Denk na wat Kerst voor u betekent. Als u vlees wilt eten kunt u ook biologisch vlees kopen. Deze dieren hebben een beter leven gehad. Er zijn ook voldoende smakelijke vegetarische alternatieven.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren