Interactieve lezing Jan Teunissen een succes

Woensdag 4 april hield klassiek realistisch kunstschilder en autodidact Jan Teunissen een interactieve lezing in het Kleine Theater in de bibliotheek-kunstuitleen De Tweede Verdieping in Nieuwegein.

Vanaf 20.00 uur waren kunstschilder en publiek geanimeerd in gesprek over zijn ommezwaai van bedrijfskundige naar kunstschilder, zijn gedrevenheid en passie in het streven naar perfectie. Jan Teunissen had boeiende, humoristische verhalen over zijn geploeter met soorten verf, vernissen, mediums, over zijn grote voorbeelden met wie hij contact opnam om van hen te leren. Hij is bescheiden, open en recht voor zijn raap, ziet zichzelf als een ambachtsman en weigert het begrip kunst te duiden: “Wat is kunst? Ik weet het niet.” Het maakt hem ook niet uit. Hij schildert en heeft veel tentoonstellingen lopen. “Dat vind ik leuk. Beetje praten met de mensen en het is prettig erkenning te krijgen voor je werk. Of het iets oplevert? Nee, niet veel en dat hoeft ook niet. Als ik veel meer zou verdienen dan zou ik niet anders gaan leven als nu. Dus ik heb het niet nodig.”

Een lezing met veel verhalen, schilderijen en een diapresentatie van zijn leefomgeving, zijn familie en fantastische schilderingen die allemaal op ware grootte zijn uitgevoerd. Het publiek genoot van de nuchtere, ronde Brabander, die genoot van het publiek. Voorzitter Wim van Doorn was genoodzaakt om 22.00 uur af te sluiten, maar eigenlijk had iedereen nog wel even willen doorgaan. Een reactie: “And here are the votes from Nieuwegein: 10 points!”

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren