Iedereen heeft weer stroom in Nieuwegein

Langzamerhand komt de stroomvoorziening in Nieuwegein weer op gang. Tegen 14.00 uur werden 5000 huishoudens weer voorzien van stroom, terwijl donderdagavond laat zo’n 17.000 zonder kwamen te zitten. Rond 18.00 uur zaten nog 1500 woningen zonder stroom, deze bevinden zich in het stadscentrum van Nieuwegein. Om 23.00 uur waren alle huishoudens weer aangesloten op hoofdnet. Wel moeten inwoners van Nieuwegein er rekening mee houden dat de stroom er tussen 20.00 uur en middernacht er kort kan uitliggen. Stedin wil dan gefaseerd overschakelen van de noodstroom naar de reguliere stroomvoorziening. De tram zal het gehele weekend niet rijden, bussen zullen ingezet worden. In Nieuwegein was vanwege de stroomstoring extra politie op de been.

Volgens burgemeester Frans Backhuijs heeft zich tot dusverre één ‘incident’ voorgedaan wegens de stroomstoring. Een man die voor een nieranalyse naar het ziekenhuis moest, kon niet weg uit zijn woning op de 13e etage van een flatgebouw in de binnenstad van Nieuwegein. De brandweer schoot de man te hulp en bracht hem naar het dialysecentrum. Een mobiele telefoon bracht hem redding.

Verder hebben vooral veel supermarkten en restaurants schade door het uitvallen van de stroom. Veel etenswaren moeten worden weggegooid. Het grootste biljartevenement van Nederland, dat toevallig in Nieuwegein wordt gehouden in Merwestein is, heeft ook last van de stroomuitval is uitgesteld voor vandaag. Het St. Antonius Ziekenhuis heeft vrijwel geen hinder van de stroomstoring. Theater De Kom heeft enkele voorstelling afgelast voor vandaag en morgen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren