Geinig dagboek 7

Omdat ik op doktersadvies ’s middags twee uur moet rusten, heb ik de streekderby Geinoord – Montfoort vanuit bed gevolgd. Het was al weer een tijd geleden dat een verslaggever van RTV Utrecht op Parkhout een rechtstreeks verslag verzorgde maar Bert Kous was dit keer ter plekke. De reporter kon helaas geen overwinning melden aan het thuisfront want Geinoord ging met 1-4 ten onder.

De start van onze jongens was belabberd want binnen tien minuten was Nisls Renes al twee keer gepasseerd door Denny van Loen, de spits van Montfoort. Hij is de zoon van de voormalige FC Utrecht-speler John van Loen terwijl in de selectie van Montfoort ook nog de zonen van Jan Willem van Ede en Johan Neeskens, namelijk Joey en Armand te vinden zijn. Overbekende namen voor de voetballiefhebbers.

De als altijd goed ingevoerde Bert Kous meldde deze nieuwe generatie trouw aan de luisteraars tijdens de fases in de wedstrijd dat er niet veel aan de hand was op Parkhout. Jammer genoeg gebeurde na rust een incident, namelijk een rode kaart voor Paul Roestenburg die op de doellijn als assistent van Niels Renes fungeerde en voortijdig mocht vertrekken. Paul had voor rust ook al gescoord en een gele kaart opgelopen, eiste dus een niet gewenste hoofdrol op en zal helaas komende zaterdag tegen Valleivogels zeker geschorst zijn.

Volgens de radioverslaggever was Geinoord voor rust meer dan gelijkwaardig aan de hoofdklasser uit Montfoort masar de ploeg verzuimde na de dramatische start om tal van scoringskansen te verzilveren. ,,Het had bij rust zomaar 4-2 voor Geinoord kunnen zijn,’’ zo hoorde ik Kous op de radio concluderen. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid en had de thuisclub niet veel meer in de melk te brokkelen.

Na afloop waren er de bekende interviews met enkele betrokkenen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren