Chantal Boonacker en het WK zwemmen in Argentinie

Zoals eerder beloofd op deze pagina gaan we Chantal Boonacker (en de 2 ander Nieuwegeinse zwemmers) op het WK zwemmen voor mensen met een lichamelijke bepreking intensief volgen. Dat doen we m.m.v. Chantal zelf. Hieronder staat haar eerste bijdrage.

Hallo Nieuwegein, en andere PEN-Sport lezers!

Op speciaal verzoek van Rene Hansen (de verzorger van deze pagina), zal ik proberen jullie op de hoogte te houden van de gebeurtenissen vlak voor, tijdens en na de WK zwemmen in Mar del Plata (Argentinië).

Zaterdag 30 november om 17.15 uur moeten we op Schiphol zijn. Vanaf daar vertrekken we rond half 8 naar Madrid. In Madrid hebben we ruim anderhalf uur om over te stappen op het vliegtuig naar Buenos Aires, waar we zondag 1 december om 7.55 plaatstelijke tijd hopen aan te komen.

Mijn ouders zijn gisteren (woensdagavond) al vertrokken. Zij gaan eerst een rondreis maken door (zuid)Brazilië, de Iquacu Falls (watervallen op de grens van Brazilië en Argentinië), Buenos Aires en Uruqay. Op 8 december zullen ook zij aankomen in Mar del Plata, waar op 9 december de opening plaats zal vinden van de Third IPC World Swimming Championships. (IPC staat voor: International Paralympic Committee).

De Nederlands ploeg bestaat uit 11 zwemmers; 6 heren en 5 dames. Als begeleiding gaan er 3 coaches en 1 teammanager/fysiotherapeut mee.

Onder de 11 zwemmers bevinden zich 3 Nieuwegeiners. Rugter Sturkenboom en Pernille Thomsen (van SG MiddenNederland / Zwemlust den Hommel) en ik (van Aquarijn).

De wedstrijden starten op 10 december, en eindigen met de 5 km open water op 16 december. Dan is ook de sluiting. Op 18 december vliegen we weer terug naar huis (eerst bijna 6 uur met de bus naar Buenos Aires), en op 19 december ‘s morgens landen we weer op Schiphol.

De voorbereidingen in Nederland zitten er bijna op. Mijn koffer staat gepakt, oppas voor mijn huis is geregeld. Nog één training te gaan (vrijdagochtend) en dan vertrek ik zaterdag om 16.00 richting Schiphol.

In Mar del Plata zal ik mijn uiterste best doen om regelmatig mailtjes naar Nederland te versturen, zodat Nieuwegein en omstreken via PEN-sport volledig op de hoogte kunnen blijven. Mocht het een keertje niet lukken om te mailen; algemene info en uitslagen zijn ook te volgen via www.sport.nl www.zwemkroniek.com en teletekstpagina 639 (aangepaste sport).

Mocht u speciale vragen hebben over de aangepaste sport (en dan met name natuurlijk zwemmen), dan kunt u die mailen naar Rene Hansen (email staat boven aan deze pagina, bij zijn foto), en dan probeer ik die voor u te beantwoorden.

Groetjes

Chantal Boonacker

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren