Burgernetdeelneemster ontvangt een bloemetje

Burgernet wordt geregeld met succes ingezet. Een paar maanden geleden heeft de politie door middel van Burgernet een meisje opgespoord, dat vermist was. Naar aanleiding van deze succesvolle actie hebben burgemeester Frans Backhuijs en wijkagente Anke Veldscholte in het Stadshuis een bloemetje overhandigd aan burgernetdeelnemer, mevrouw De Stigter. ‘Ik vind het belangrijk een bijdrage te leveren aan de veiligheid in mijn buurt’, zei ze. ‘Ik ga bij bijna elke Burgernetactie met mijn man naar buiten om, als daar om wordt gevraagd, te zoeken naar een vermist kind of een gezochte verdachte.’

Burgernet werd in 2004 in Nieuwegein gelanceerd. Bijna alle gemeenten binnen de regio Utrecht zetten nu Burgernet in. Het Aantal burgernetacties is de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen.

In de gehele regio Utrecht werd vorig jaar in 55,2 procent van alle acties, na het starten van een Burgernetactie, een verdachte aangehouden of een vermist persoon teruggevonden. In 8,0 procent van alle acties leidde een melding van een burgernetdeelnemer direct tot succes. In Nieuwegein was dat het geval bij zeven burgernetacties. Dat is een percentage van 13,5 procent, een score die boven het regionale gemiddelde ligt.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren