Bomenkap langs Amsterdam-Rijnkanaal en Lekkanaal

Rijkswaterstaat start op donderdag 21 maart met het kappen van bomen langs het Amsterdam-Rijnkanaal en Lekkanaal in Nieuwegein en Houten. Alle te kappen bomen zijn ziek, instabiel en verzwakt. Een deel van de bomen wordt de komende maand gekapt, een ander gedeelte over circa twee jaar.

Het kappen van de bomen veroorzaakt weinig hinder. Verkeer op de kanaaldijken kan kortstondig oponthoud ondervinden, maar van een wegafsluiting is geen sprake. Er is beperkte geluidhinder. Direct aanwonenden worden persoonlijk op de hoogte gehouden van de exacte planning. Gestart wordt langs het Amsterdam-Rijnkanaal aan beide kanten tegelijk naar het midden toe, de kap van het Lekkanaal begint later, vanaf 2 april a.s. Rond 19 april verwacht Rijkswaterstaat voor dit kapseizoen gereed te zijn.

Enkele dagen na de start van de kap, worden ook op dezelfde locatie bomen herplant. Hierbij wordt geïnvesteerd in de kwaliteit: het zijn bomen van 5 à 6 meter hoogte en het zijn verschillende soorten. Aan de westzijde Zomerlinde, Gewone Es en Zomereik. Aan de oostzijde Iepen, de Zomereik en Zomerlinde.

Voor iedere boom die Rijkswaterstaat kapt, komt er eentje terug. Het grootste deel langs het kanaal, een klein deel in een bos van Natuurmonumenten of elders in de gemeente Houten. Langs het Lekkanaal zijn vorige maand al 140 Populieren herplant. Met de locatie is rekening gehouden met de toekomstige verbreding van het Lekkanaal.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren