Aquarijn negende tijdens eerste competitieronde

In zwembad ‘De Waterswijck’ te Leiden, werd de eerste ronde van de verenigings-zwemcompetitie georganiseerd door de plaatselijke zwemclub De Zijl/LGB. Na de degradatie van vorig seizoen uit de hoogste afdeling was het voor de wedstrijdploeg uit Nieuwegein even afwachten wat het uiteindelijke resultaat zou worden. De ploeg presteerde met name individueel erg goed. Onder leiding van Dick van Weelden, Emmy Galesloot en Ben Dersigni wist de ploeg als negende te eindigen in een veld van dertig clubs en tevens tien limieten voor de verschillende nationale kampioenschappen te scoren.

Opvallende resultaten waren er voor dertienjarige Richard de Goeij en zijn leeftijdsgenoot Tim Wagenmans die beiden op de 200 meter vrije slag ruim onder de NK-limiet doken voor de nationale juniorenkampioenschappen januari 2005 in Vlissingen. Ook Sebastiaan Verschuren, lid van de nationale jeugd kernploeg, leverde een prima wedstrijd af door drie keer zijn persoonlijk record op verschillende afstanden te verbeteren. Trainingsmaat Marvin Kruin zwom zich naar de snelste tijd landelijk op de 100 meter vlinderslag in zijn jaargang!!.

Bij de meiden was er een keurige 100m meter vrije slag van Marjolein Post die zich als stayer in de top vijf van haar jaargang (1989) in Nederland wist te zwemmen. Per programmanummer tellen de twee snelste eindtijden mee in de puntentelling. Helaas was er te vaak een tweede zwemmer niet aanwezig, zwom boven de vervangende tijd of wist de race niet te beëindigen, waardoor veel punten verloren gingen. Gezien het uiteindelijke resultaat moet er tijdens de tweede ronde in november in ieder geval naar boven worden gekeken en dat is een mooie opsteker voor de enthousiaste wedstrijdploeg van Aquarijn die aanstaande zondag weer in Leiden aan de start zal staan bij de strijd om de Hutspottrofee.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren