Anouk Wagemans wint Magische schrijfwedstrijd

Met het verhaal Gif’s zoektocht heeft de 11 jarige Anouk Wagemans de hoofdprijs, een xbox, gewonnen in de Magische schrijfwedstrijd. Het thema van de wedstrijd was aansluitende op de Kinderboekenweek, magie.

De jury had de moeilijke taak om uit de dertig inzendingen het beste verhaal te kiezen. Volgens het juryrapport spreekt over waren de meeste inzendingen spannend, soms zelfs huiveringwekkend, maar ook droevig en af en toe humoristisch. De jury heeft gelet op de originaliteit, opbouw, fantasie en wijze van schrijven.

Het verhaal Gif’s zoektocht is heel goed geschreven en vol fantasie. Het is op een mooie manier in sprongetjes opgebouwd en prima afgerond. Het is een avontuur dat de lezer meeneemt op reis, ver weg naar onbekende stemmingen. Heel bijzonder is dat het de schrijfster gelukt is om een ingewikkeld verhaal te vertellen binnen de door de jury vastgestelde marge van 1000 woorden. Het verhaal is mystiek, heeft magische elementen, is sprookjesachtig en omvat het allerbest wat de jury met de opdracht bedoelde. De Magische schrijfwedstrijd is georganiseerd door stichting Beeldspraak en de Bibliotheek Nieuwegein.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren