Gewonde bij botsing auto’s op de ‘s-Gravenhoutseweg

Bij een botsing tussen twee auto’s ter hoogte van Fokkesteeg is zaterdagavond 17 februari jl. een gewonde gevallen. De wagens knalden rond 22.00 uur op elkaar op de kruising van de ‘s Gravenhoutseweg met de Muiderschans.

In de auto waarin de gewonde viel, zaten nog twee anderen. Zij bleven ongedeerd. In de andere auto reed de bestuurder alleen en ook die kwam met de schrik vrij.

Beide auto’s hadden behoorlijke schade en zijn weggesleept. Wie er precies fout zat is onduidelijk; de verzekeringsmaatschappij doet verder onderzoek.

Foto: Politie Nieuwegein

Laadpalen voor elektrische auto’s in Nieuwegein het minst gebruikt

Uit een onderzoek van energiebedrijf Nuon blijkt dat de laadpalen voor elektrische auto’s het minst worden gebruikt in Nieuwegein. Hiermee bungelt Nieuwegein onderaan het lijstje, dat aangevoerd wordt door Amsterdam. Dit onderzoek is onlangs verricht in plaatsen met meer dan 200 oplaadpalen voor electrische auto’s. Van de steden met meer dan 200 laadpunten is dus de kans het grootst om in Nieuwegein je auto op te laden. Hier is een laadpunt gemiddeld maar zo’n 5 uur per etmaal bezet. In Amsterdam is dit maar liefst 11 uur per dag.

‘Laadpaalbezetting is een interessant fenomeen’, aldus Nuon. ‘Veel auto’s die moeten worden opgeladen, zijn plug-in hybrides. Als een laadpaal verder dan 150 meter van de voordeur staat, of is weggestopt op een donkere, verlaten plek in de wijk, haalt dat het verbruik van een laadpunt flink omlaag. Een hybriderijder ‘tankt’ dan liever op het werk of rijdt tijdelijk op fossiele brandstof.’

Omdat laden vaak samengaat met parkeren staan (deels) elektrische auto’s vaak uren aan een laadpunt gekoppeld, in veel gevallen langer dan noodzakelijk is om de auto op te laden. In Nieuwegein is dit over het algemeen niet het geval.

PLUS van Loon laat klanten sparen voor een kookworkshop

PLUS van Loon heeft weer een bijzonder leuke actie voor haar klanten. Vanaf dinsdag 20 februari kunnen klanten sparen voor een workshop in Kookstudio HapjeDrankje. Bij elke besteding van € 10,00 bij PLUS van Loon op winkelcentrum Nedereind, krijgt de klant één gratis zegel. Bij 10 zegels is de spaarkaart al vol en met bijbetaling van € 9,95 kan men een entreekaart (ter waarde van € 29,95) kopen voor één van de avonden. Klanten sparen dus voor maar liefst € 20,00 korting op een workshop! PLUS van Loon organiseert deze spaaractie lokaal in Nieuwegein.

Koken in kookstudio HapjeDrankje
‘Zodra klanten hun spaarkaart vol hebben kunnen ze deze inwisselen bij onze servicebalie, met bijbetaling, voor een entreebewijs voor één van de avonden. Tijdens deze kookworkshop maken we – onder leiding van Chefkok Emile Hennink- gezamenlijk het diner. Te weten voorbereiden van het diner, bereiden van het diner, borden opmaken en natuurlijk gezamenlijk eten’ aldus Christ van Loon eigenaar van PLUS van Loon. Chefkok Emile verteld de kneepjes van het vak en zorgt met de deelnemers dat er een mooi en heerlijk gerecht op tafel komt.

‘Wij zijn ontzettend blij dat we een dergelijke kookworkshop in onze eigen Kookstudio Proeflokaal HapjeDrankje kunnen geven. Het verkopen van boodschappen is ons vak. En wat is er dan leuker om deze boodschappen samen te bereiden en gezamenlijk met onze klanten te dineren’, zegt Christ van Loon. ‘Ruim een jaar geleden hebben we onze PLUS supermarkt verbouwd naar een moderne supermarkt met nog meer assortiment en service. Drie maanden geleden is de kookstudio opgeleverd die we ondersteunend kunnen inzetten voor zowel de PLUS supermarkt als voor onze slijterij Grapes & Bolltes.’

Scooter in brand op de Lijsterbesstraat

Zaterdagmorgen vroeg rond 05.10 uur zagen buurtbewoners in HoogZandveld dat een scooter in brand stond. De scooter stond geparkeerd tegen een muur van een portiek van één van de flats aan de Lijsterbesstraat. Politie en brandweer waren snel ter plekke maar kon den niet voorkomen dat de scooter totaal uitbrandde.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend. Vermoed wordt dat de brand is aangestoken. De politie verzoekt mogelijke getuigen of mensen die meer weten over de brand zich te melden bij de politie in Nieuwegein. De politie heeft een onderzoek gestart. (Foto: brandweer Vreeswijk)