Nieuwegeinse in finale Beeldende Kunstprijs

Kunstuitleen Utrecht, ZIMIHC huis voor amateurkunst, Vrede van Utrecht en RTV Utrecht nodigen het publiek uit om hun stem uit te brengen op één van de finalisten van Expeditie 2011. Ruim 100 mensen hebben hun werk ingestuurd, waaronder ook de Nieuwegeinse Anneke Melles Rutgers. Een professionele jury selecteerde zeven finalisten uit de provincie Utrecht. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar door te stemmen via deze website. Op deze website zijn de zeven geselecteerde kunstwerken van de finalisten te zien. Er kan gestemd worden t/m dinsdag 28 juni om 12.00 uur.
Het werk van de volgende zeven kunstenaars is geselecteerd voor de finaleronde van Expeditie 2011: Sjoerd Wiegersma (Amersfoort), Edith Cohen (Houten), Anneke Melles Rutgers (Nieuwegein), Remco Weijkamp (Utrecht), Joyce Willemse (Veenendaal), Akke Feddema-Fokker (Woerden) en Hellen van Gessel (Zeist). Quote uit het juryverslag van de Nieuwegeinse: ‘Door de verschillende kleurtonen is er een gelaagdheid aangebracht die letterlijk en figuurlijk de diepte weergeeft.’ De prijsuitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 30 juni om 17.00 uur bij de Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42 in Utrecht.

Nominaties ‘t Schoffeltje bekend

‘t Schoffeltje wordt jaarlijks toegekend aan de mooiste voortuin in Fokkesteeg. ‘t Schoffeltje bestaat uit een handschoffeltje in de vorm van een hart, een tuinbon van 50 euro en de foto van de voortuin op canvas. Daarnaast wordt er een 2e en 3e prijs toegekend.
Dit jaar werden er 44 voortuinen voorgedragen. Hieruit zijn de volgende 9 voortuinen gekozen die kans maken op de hoofdprijs: In de Vestes: Snekerveste 23, Snekerveste 21, Balksterveste 4, Raalterveste 17 en Olsterveste 14, in de Gravenbuurt: Graaf Dirklaan 15 en Gravin Adelheidlaan 4 en in de Schansen: Leidseschans 3 en Leusderschans 9. Wijkwethouder Wouter Kolff zal ‘t Schoffeltje op 26 juni aanstaande uitreiken tijdens de Lunch op het Plein in Fokkesteeg.

Snelle atleten bij Rob Druppers Games 2011

De Rob Druppers Games die vrijdag 3 juni in Nieuwegein gehouden gaan worden, biedt goede vooruitzichten. Een aantal snelle en internationale atleten heeft zich aangemeld. Ook de weergoden beloven veel goeds: geen wind en veel zon. Inschrijving kan nog online en ter plekke tot 1 uur voor aanvang van de wedstrijd. De organisatie biedt prijzengeld van respectievelijk 300, 200 en 100 euro voor de nummers een, twee en drie uit het hoofdprogramma. Er worden hazen ingezet om de juiste tempo’s aan te geven. Het programma bestaat uit een 100/200 meter tweekamp, 800 meter en 3000 meter.
De deelnemerslijst bij de mannenrace op de 800m wordt aangevoerd door Samuel Sepong uit Zuid Afrika met een beste tijd van 1.48.8 en enkele lopers die rond de 1.50 min. lopen onder wie jeugdig talent Ricardo Sprong. Bij de dames 800 meter staan onder meer Helen Hofstede (2:06) en Ingrid Grutters (2:09) van Atverni op de lijst.
Op de 3000m bij de heren binden onder meer Adil Rachid (7.58), Thomas Poesiat (8.04 min) en Jorit van Malsen (8.17) de strijd aan. Bij de dames 3000m staan Adrienne Herzog (8.53 min) en Rkia El Mourkim uit Marokko met een beste tijd van 8.56 min op de startlijst. Bij de sprintmeerkamp 100 en 200 meter heren staat Eugene Susanna 10.90 sec/21.70 sec op de startlijst.

Handbalclub Nieuwegein haalt keepster

Handbalvereniging Nieuwegein heeft een nieuwe keepster aangetrokken voor volgend seizoen. Het gaat om de 20-jarige Debbie van Holsteijn die overkomt van Quintus.
De doelvrouw heeft zes jeugd interlands achter aan naam staan en vervangt Denise Vogel die aan het einde van het seizoen stopt. Van Holsteijn is de vijfde speelster die de overstap naar Nieuwegein maakt.

Fiets vanavond mee met de wijkschouw van Batau-Noord

Vanavond wordt de jaarlijkse wijkschouw door Batau-Noord gehouden. Per fiets worden de aandachtspunten in de wijk bezocht, besproken en in kaart gebracht.
Wilt u ook meefietsen?
Verzamelt u dan om 19.00 uur bij buurtcentrum Feniks aan de Nedereindseweg 401. De schouw zal 1 ½ à 2 uur duren.

Van de aangetroffen problemen bij de aandachtspunten van de wijkschouw wordt een actie-lijst opgesteld. De punten op deze actielijst worden door de gemeente afgehandeld of opgelost. In de vergaderingen van het wijknetwerk wordt verslag gedaan van de vorderingen van de actielijst.

Kijk ook op www.nieuwegeinsewijken.nl/batau-noord/

Eis 30 maanden cel tegen eigenaar growshop

De eigenaar van de growshop aan de Grote Wade in Nieuwegein heeft dertig maanden cel tegen zich horen eisen. Ook tegen zijn broer is dertig maanden geëist. Het Openbaar Ministerie verdenkt de mannen van deelname aan een criminele organisatie.
In Utrecht stonden 9 verdachten voor de rechter in een Nieuwegeinse drugszaak. De mannen uit Lopik, Utrecht, Nieuwegein, Breukelen, Hilversum en Maarssen werden vorig jaar oktober opgepakt na een inval in een growshop aan de Grote Wade.
De growshop kwam in het vizier van de politie, nadat enkele hennepplantages waren opgerold. Uit onderzoek bleek dat de growshop aan de Grote Wade een centrale rol speelde in zowel de kweek en handel van de drugs, betoogde het OM>
Toen de politie vervolgens een inval deed in de winkel, werd ruim 52 kilo hasj aangetroffen. De growshop en bijbehorende opslag werden op last van de burgemeester voor een jaar gesloten.

BBQ-feest tijdens Maritiem Nieuwegein

Op zaterdag 4 juni na de drakenbootrace is er op het Raadhuisplein in Vreeswijk een BBQ-feest. Voordat ze zondag weer vertrekken worden op dit feest alle schippers met bemanning uitgenodigd voor een afsluitende happening van Maritiem Nieuwegein. Er worden zo’n veertig schippers met bemanning verwacht.
Ook de organisatie zal samen met de schippers hier aan deelnemen en verder is iedereen welkom. Vanaf 14 uur is er al van alles te doen op het Raadhuisplein zoals kinderactiviteiten, maar ook een live-muziek.

Nominaties ‘t Schoffeltje bekend

‘t Schoffeltje wordt jaarlijks toegekend aan de mooiste voortuin in Fokkesteeg. ‘t Schoffeltje bestaat uit een handschoffeltje in de vorm van een hart, een tuinbon van 50 euro en de foto van de voortuin op canvas. Daarnaast wordt er een 2e en 3e prijs toegekend.
Dit jaar werden er 44 voortuinen voorgedragen. Hieruit zijn de volgende 9 voortuinen gekozen die kans maken op de hoofdprijs: In de Vestes: Snekerveste 23, Snekerveste 21, Balksterveste 4, Raalterveste 17 en Olsterveste 14, in de Gravenbuurt: Graaf Dirklaan 15 en Gravin Adelheidlaan 4 en in de Schansen: Leidseschans 3 en Leusderschans 9. Wijkwethouder Wouter Kolff zal ‘t Schoffeltje op 26 juni aanstaande uitreiken tijdens de Lunch op het Plein in Fokkesteeg.

Henneploods aangetroffen op de Nedereindseweg

Maandagmorgen heeft de politie in een pand meerdere hennepkwekerijen aangetroffen. Vier personen werden aangehouden. Agenten surveilleerden omstreeks 11.30 uur in de omgeving van de Nedereindseweg toen zij een sterke weetlucht roken. De agenten gingen op onderzoek uit en troffen achter een bomenrij een loods aan. In de loods was een behoorlijke bedrijvigheid. De agenten kregen het idee dat het om een hennepkwekerij ging en lieten meerdere politie-eenheden ter plaatse komen. In de loods waren drie mannen en een vrouw hennep aan het verwerken.
Het viertal, een 24-jarige vrouw uit Nieuwegein en mannen van 27, 29 en 52 uit Utrecht en Nieuwegein werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. In diverse ruimtes werden hennepkwekerijen en gedroogde hennep aangetroffen, 1400 planten werden in beslag genomen. Tevens werden drie dure Harley-Davidson motoren en drie auto’s in beslag genomen. De politie is een onderzoek gestart.

Autokrakers actief in de Blokhoeve

Agenten hielden op maandagochtend 30 mei een man aan op verdenking van het plegen van twee autokraken. Rond 11.25 uur kreeg de politie de melding dat er op dat moment op een parkeerplaats aan de Blokhoeve een autokraak gaande was, waarbij de verdachte in een auto was gekomen. Direct gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse.
Agenten zagen de verdachte met zijn auto op de Blokhoeve over de parkeerplaats rijden en gaven hem een stopteken. De verdachte, een 39-jarige man uit Stiens, bekende direct daar in twee auto’s te hebben ingebroken. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. De buit, een portemonnee en een jas, lagen in de auto van de verdachte. Zij zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.