Morning Diaries winnaar 2e voorronde Kleine Prijs

Afgelopen vrijdag is de Nieuwegeins/Utrechtse band Morning Diaries winnaar geworden van de 2e voorronde Kleine Prijs van Nieuwegein. Het Nieuwegeinse Militia Prima is door het massaal toegestroomde publiek uitgeroepen tot publiekswinnaar.Morning Diaries bestaat sinds 2006 en is sterk beïnvloed door bands als the Doors, Tool, Pink Floyd, Pearl Jam en Dream Theatre. Hun muziek is een mix van progressieve rock, typische 70s rockgrooves en grunge-elementen. Militia Prima had de ondankbare taak om de avond te openen, maar de 5 heren stonden hun mannetje en speelden met hun trash metal de zaal plat.Aankomende vrijdag 5 februari is de 3e en laatste voorronde van deze competitie. Dan is het de beurt aan Twentyfiveseven, Samuel Alencar Rodrigues, Dropskill, For The Same en RetroPop. Aan het eind van deze avond beslist de jury welke beste nummer twee en welke publiekswinnaar mee gaat naar de finale op vrijdag 19 februari. Bezoekers kunnen een prijsje winnen door het invullen van een flyer en te stemmen op hun favoriete band. Aanvang van de avond is 20.30 uur, entree is 3 euro en vindt plaats in ‘t Veerhuis aan de Nijemonde.

Vermist Catwithboots

29-1- Citerlaan in Nieuwegein, Catwithboots is een hele lange naam, voor een zwart manneke van 3 jaar oud. Hij heeft alleen maar een paar witte haren in de bef. Gelukkig is hij wel gechipt.Dit baasje woont nog maar heel kort in Nieuwegein, en komt uit Bilthoven. De omgeving is voor hem dus onbekend. Katten hebben de tijd nodig om in een nieuwe omgeving te wennen.Dat lukt het beste, door wat vertrouwde spulletjes, mandjes, dekentje of wat dan ook, mee te nemen ,waar de geur van de voormalige omgeving nog in zit.Jammer genoeg heeft Catwithboots, de gelegenheid aangegrepen om er vandoor te gaan.Laten we maar hopen dat hij snel zal worden gevonden. Het weer zit niet ook niet echt mee,er valt weer sneeuw, waardoor hij het spoor vermoedelijk helemaal kwijt raakt.Kunt u informatie geven over dit baasje, belt u dan naar telefoonnummer 030-6911154, een mailtje mag ook.

De Baten schenkt ruim € 230.000,= voor de nieuwe sporthal

Stichting De Nieuwe Baten zorgde voor een onverwachte verrassing tijdens het 17e Nieuwegeinse Sportgala dat gisteravond in het NBC werd gehouden. Vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van stichting de Nieuwe Baten Wil Sluis overhandigde wethouder van sport, Carla Curvers een cheque ter waarde van € 234.256,=. Het bedrag is een geste aan de gemeente Nieuwegein ten bate van de inrichting van de nieuwe sporthal in Batau-noord. Wethouder Curvers waardeerde de gulle gift ten zeerste en bedankte De Nieuwe Baten voor haar betrokkenheid bij de Nieuwegeinse samenleving. Tevens benadrukte zij nog eens het belang van sporten en bewegen voor jong en oud in Nieuwegein.

Nieuwegein wint handbalderby tegen Fortissimo

In de Eredivisie handbal heeft Nieuwegein de streekderby tegen Fortissimo uit Cothen gewonnen. In eigen huis werd het 28-21 voor de ploeg van trainer Fred Michielsen. Nieuwegein houdt door de overwinning de aansluiting met de nummer acht, de plaats die toegang biedt tot de kampioenspoule.Nieuwegein staat nu op de negende plaats met 12 punten uit 17 wedstrijden. Voor Fortissimo ziet het er minder goed uit. De ploeg blijft tiende staan met 10 punten en moet rekening houden met plaatsing in de degradatiepoule.In de Eerste Divisie bij de heren won Nieuwegein met maar liefst 40-30 van hekkensluiter DSS. De ploeg staat derde met 26 punten uit 18 wedstrijden. Koploper is Swift met 33 punten.

Lijsttrekkersdebat over Nieuwegeinse Sport

Zaterdagochtend, 30 januari: even lijkt Nieuwegein ergens in een Alpenland te liggen. Veel sneeuw in de nacht, een beetje vorst en dan de zon over het complex van JSV en Atverni. En dat aan het eind van een week, waarin Bouwgein in vlammen opging. Wat een schril contrast. Ik hoop dat we alle handen snel in elkaar slaan en zorgen dat er weer snel een Bouwgein verrijst, dat zeker even mooi wordt zoals het was. En waar heel veel mensen weer snel terecht kunnen. Wat doet het je goed na zo’n drama te zien dat de handen in de Nieuwegeinse gemeenschap snel op elkaar worden gelegd.

In de, gelukkig warme, kantine van Atverni vond het eerste lijsttrekkersdebat plaats van deze campagne. Het thema: sport. De Sportraad had een aantal onderwerpen (vanuit de verenigingen) verzameld, waarover de lijsttrekkers onder leiding van Jan van Hoeflaken stevig aan de tand gevoeld werden.

In het publiek: veel bestuurders en betrokkenen bij de sport in Nieuwegein. En er werd stevig gediscussieerd! Dat kan ook nauwelijks anders; thema’s, die aan de orde kwamen zoals :

-woningbouw op Rijnhuyse; de hockeyclub dan verplaatsen ?

– modernisering/aanpassing buitensportaccommodaties

– binnensportaccommodaties: die zijn er te weinig ?

– hoe betrek je jeugd nog meer bij sport

– Nieuwegein Beweegt ? Is hiervoor voldoende geld vrijgemaakt ?

Je merkt goed dat sportbestuurders in alle ideeën willen meedenken, maar dat de gemeente dan wel een aantal zaken gewoon moet aanpakken. Onze lijsttrekker, Hennie van Randwijk, was goed op dreef; haalde een aantal malen de pas, door de Raad, vastgestelde Structuurvisie aan. Deze visie geeft op een duidelijke manier aan hoe je de toekomst van Nieuwegein kunt zien; ook voor de verdere ontwikkeling van sport binnen onze gemeenschap. Het is zeker geen keurslijf, die Structuurvisie. Het geeft mogelijkheden aan, contouren; nu zal de komende raadsperiode een aantal zaken aangepakt moeten worden.

Belangrijk daarbij is ook de Sportraad; de sportverenigingen in Nieuwegein moeten weer het gevoel krijgen dat ze door de Sportraad ook echt vertegenwoordigd worden. Dus wordt er momenteel goed nagedacht over een positie van de Sportraad, waarbij “vertegenwoordiging” van sportverenigingen ook echt plaats kan vinden.

Overigens: een aantal raadsleden heeft sowieso meer behoefte aan contact met sportverenigingen. Dat is mooi, maar zoals ik zelf als één van die sportbestuurders (voorzitter Florie/NVC) daarbij aangaf: een bestuur bestaat ook uit vrijwilligers. Als de politiek met sportbestuurders wil overleggen, breng daarin dan wel een beetje structuur aan. Ook in de week van een sportbestuurder zit maar ..-tig uur!

Een belangrijke zaak die ook bij verdere realisatie van sportdoelstellingen aan de orde komt: hoe gaan we dit allemaal betalen? Ook Nieuwegein staat voor de uitdaging in de nabije toekomst forse bezuinigingen door te voeren. Het CDA, bij monde van Hennie van Randwijk, is daarin duidelijk: op sport wordt de komende tijd niet gekort. Daarin kreeg Hennie bijval van andere lijsttrekkers; een uitzondering hierop vormt de VVD. Johan Gadella wilde geen garanties hiervoor afgeven.

Ik zou als sportfanaat maar op één partij gaan stemmen: en dat is het CDA. Wij zijn erg duidelijk ook in onze standpunten omtrent sport: sport is voor iedereen; wij willen een goede invulling van Nieuwegein Beweegt; wij steunen sterke sportverenigingen en daarmee steken we een hart onder de riem van vrijwilligers; er dient vanuit de gemeente het initiatief te worden ontwikkeld om in overleg met de Sportraad en het bedrijfsleven te onderzoeken of er een Topsportfonds kan worden opgericht; het CDA wil graag dat jaarlijks de Dag van de Sport voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs plaatsvindt.

Sport kan een belangrijke bijdrage aan ons aller welzijn leveren. De verbinding tussen: Buurt – Onderwijs – Sport: dat vind ik belangrijk.

Mart Hack

Winnaars 17e Sportgala Nieuwegein

In de Grandhall van het Nieuwegeins Business Center werden gisteren, 30 januari 2010, de winnaars bekend gemaakt van het 17e Sportgala. Het gala was wederom een groot succes. Zowel voor de sporters (kandidaten), de sponsoren, genodigden, besturen, familieleden en kennissen.Het gala werd opgeluisterd door verschillende optredens van onder andere de Bigband ‘De Zendmasters’, Renske Endel en Merit Veldhuizen. Dit alles werd gepresenteerd door Ferdi Ten Ham met het Showballet van Gerda Kagie. De winnaars van 2010 zijn geworden:Jeugd Sportvrouw: Denise Zingel (Hapkido), Jeugd Sportman: Joey Seijkens (Jiu Jitsu), Sportvrouw: Lisette Wilkes (KRC Rolling), Sportman: Michel Vorm (FC Utrecht), Sportploeg: Herenteam TTVN1 (Tafeltennis), Sportvrijwilliger: Piet van de Velden (Venus Nieuwegein) en Mia Smit (KRC Rolling) en de Jaap Verweijprijs: Rhonda de Lange (Tennis). Michel Vorm staat niet op de foto, die moest vroeg naar huis omdat hij zondag moest aan treden tegen Heracles Almelo. Onze fotograaf, Arend Bloemink maakte voor u deze foto’s.

Gewond na klappen

Op vrijdagmiddag raakte een man gewond nadat hij een aantal klappen had gekregen. Omstreeks 13.30 uur liep een 36-jarige man uit Utrecht over de Zomergaarde toen hij plotseling van achteren werd vastgepakt. Direct hierop werd hij op zijn hoofd geslagen. De verdachte rende vervolgens hard weg, stapte in een donkerkleurige Volkswagen Golf, en verdween.De man liep een forse hoofdwond op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hij kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Lekstroom.

De Baten schenkt ruim € 230.000 voor nieuwe sporthal

Stichting De Nieuwe Baten zorgde voor een onverwachte verrassing tijdens het 17e Nieuwegeinse Sportgala dat gisteravond in het NBC werd gehouden. Vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van stichting de Nieuwe Baten Wil Sluis overhandigde wethouder van sport, Carla Curvers een cheque ter waarde van € 234.256,=. Het bedrag is een geste aan de gemeente Nieuwegein ten bate van de inrichting van de nieuwe sporthal in Batau-noord.Wethouder Curvers waardeerde de gulle gift ten zeerste en bedankte De Nieuwe Baten voor haar betrokkenheid bij de Nieuwegeinse samenleving. Tevens benadrukte zij nog eens het belang van sporten en bewegen voor jong en oud in Nieuwegein.

Stemwijzer Nieuwegein staat online

De Nieuwegeinse variant van de Stemwijzer staat online. Aan de hand van dertig stellingen krijgen de kiezers uit Nieuwegein een persoonlijk stemadvies naar aanleiding enkele standpunten van de Nieuwegeinse politieke partijen.De gemeenteraadsverkiezingen zijn op 3 maart aanstaande. Dan kiezen de inwoners van Nieuwegein een nieuwe gemeenteraad. Deze stemwijzer is voor de eerste keer aangeboden waarmee de kiezers kunnen bepalen welke politieke partij het dichtst bij hun voorkeur staat en daarop hun stem baseren. Morgen zal burgemeester Cor de Vos hem officieel openen. Bij ons staat hij al online.