Deze week in de rubriek Koken met Pen: ‘Piperade’

Wekelijks hebben wij een lekker recept van Olga op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze keer maakt zij een vegetarisch groente- of lunchgerecht, genaamd ‘Piperade.’ Piperade is een specialiteit uit Baskenland, die bestaat uit paprika’s en tomaten, vermengd met uien en knoflook. Leuk voor als je terugkomt van vakantie en het gevoel nog even wilt vasthouden.Olga: ‘Dit zacht smakende eiergerecht is snel en eenvoudig te maken. Door het ruime gebruik van tomaten en paprika’s bevat het veel vitamientjes. Lekker als lunchgerecht of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. ‘ Klik hier om naar de rubriek ‘Koken met PEN’ te gaan.

Gevonden kruising border colly

29-7- Tiendweg in Willige Langerak,Het gaat om een zwart met witte halflangharige zwart met witte hond. Ze heeft witte poten,een witte bef, en wit rondom de neus. Op de poten heet ze wat zwarte vlekjes. Dit dametje is al behoorlijk op leeftijd, en is doof en blind. Het is een teefje, en ze droeg een rode halsband.Dit arme dier is zwervend aangetroffen. Heel ver uit de buurt zou ze toch niet kunnen komen, want een dove en blinde hond loopt de ndige risico,s in het verkeer, en de kans dat zo,n dier een sloot inloopt, is natuurlijk ook niet denkbeeldig.Deze hond had heel veel lichamelijke problemen. De kans is dan ook erg groot, dat men inmiddels heeft besloten om haar te laten inslapen.Heel sneu voor een dier, als het op deze manier moet gaan.Vroeg of laat moet men afscheid nemen van een huisdier. Het is dan prettig voor het dier, als dat in een vertrouwde omgeving kan gebeuren, met de eigen mensen om zich heen.Het hebben van huisdieren geeft verplichtingen, en is niet vrijblijvend. Als het dier ziek is, moet men met het dier naar de dierenarts. Deze bedragen kunnen hoog oplopen.Iedereen die een dier in huis neemt, moet zich dat vroegtijdig realiseren. Kunt u infornmatie geven over deze hond, belt u dan naar telefoonnummer 030-6911154, een mailtje mag ook.

Stadskrant Ons Nieuwegein hier al on-line

De Stadskrant Ons Nieuwegein is weer on-line. Vrijdag zal hij weer bij u op de mat vallen maar nu is hij al te downloaden (zonder de advertenties) op De Digitale Stad Nieuwegein.Ook kunt u iedere week nieuwtjes over Nieuwegein in uw mail box ontvangen. In De Digitale Nieuwegeiner zullen wij aandacht besteden aan opmerkelijke, leuke en minder leuke  berichten over uw stad. Klik hier om u aan te melden. En heeft u zelf nieuws? Mail die dan aan ons, ons email adres is redactie@pen.nl.

Gemeente peilt mening voor nieuwe welstandsnota

De gemeente Nieuwegein wil de mening van inwoners weten voor de herziening van de welstandsnota. Met criteria uit deze nota bepaald de gemeente wat mooi en lelijk is aan gebouwen.De huidige Welstandsnota Nieuwegein heeft de gemeenteraad in 2004 vastgesteld. In deze nota staan zo concreet mogelijke welstandscriteria voor allerlei soorten gebouwen of gebouwonderdelen (kantoren, winkels, woningen, woninguitbreidingen, dakkapellen, reclames, etc.). Verder worden de kenmerken en karakteristieken van de verschillende gebieden/wijken in Nieuwegein omschreven en zijn de criteria hierop afgestemd. De oude kern van Vreeswijk kent bijvoorbeeld strengere welstandseisen dan een industrieterrein.De huidige nota moet volgens de gemeente op enkele aspecten worden herzien en daarom vraagt zij inwoners om hun mening te geven. Daarvoor is onder meer een vragenlijst ontwikkeld. Aan de hand van enkele foto´s, voorbeelden en stellingen wordt de mening gepeild.

Vemiste Bouvier

28-7- Lopikerweg West in Lopik,het gaat om een grijs met zwarte bouvier van 12 jaar oud. Ze draagt een rode halsband. Meestal komen er verschillende meldingen over loslopende honden.Helaas is er over deze hond geen enkele melding geweest.Er zijn de afgelopen dagen schrikbarend veel meldingen geweest over vermiste en gevonden honden. Veel honden zijn erg bang voor onweer, en gaan er in paniek vandoor als ze daar de kans voor krijgen.Laat uw dieren dan ook niet onaangelijnd uit, als er onweersdreiging in de lucht zit. Mocht het onweren,laat de dieren dan in ieder geval binnen,en let extra goed op. Het is erg warm weer. Ook dieren moeten dan voldoende drinken. Laat uw dier niet naast de fiets lopen als het zo warm is. Laat honden niet achter in de auto, ook niet als deze in de schaduw staat Asfalt is heet, laat uw dier niet over heet asfalt lopen. Veel mensen denken onvoldoende na, als het om het welzijn van hun dieren gaat. Zorg ook dat uw dieren voldoende kunnen drinken. Niet alleen honden en katten, maar ook knaagdieren en vogels. Vooral konijnen kunnen slecht tegen de hitte.Neem dus voorzorgsmaatregelen als het welzijn van uw dier u ter harte gaat. Kunt u informatie geven over deze Bouvier, belt u dan naar telefoonnummer 030-6911154, een mailtje mag ook.

Te snel

Bij een snelheidscontrole op de Wierselaan heeft de politie woensdag 30 juli 41 overtreders bekeurd. De politie controleerde in een 30 km/uur-zone van 09.50 tot 12.00 uur 226 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 59 km/uur.

Interesse in bridge?

Wie op de vrijdagmiddag ontspannend en gezellig bezig wil zijn en tevens van bridgen houdt, kan terecht bij de bridgeclub in het buurtcentrum De Boog. Het nieuwe seizoen begint vrijdag 5 september.De bridge-middag begint om 13.30 uur en duurt ongeveer tot 17.00 uur. Voor verdere informatie kan men bellen naar 030 – 60 546 72 of naar Peter van Asperen of naar Bep Streek 030 – 60 132 59.

Gevonden kruising Labrador

26-7- Lekdijk oost in Lopik, het gaat om een zwarte kruising labrador. Het is een teefje en al behoolijk op leeftijd.Tot nu toe, is de eigenaar nog niet komen opdagen.Het dier is heel erg ziek, en heeft ernstige hartproblemen.Men was vrijdag al van plan om haar te laten inslapen maar bij nader inzien,wilde men toch nog even de eigenaar de gelegenheid geven om zich te melden.Jammer genoeg is dat niet het geval geweest.Waarschijnlijk is de beslissing nu al genomen en leeft het dier niet meer.In een dergelijk geval, gaat het belang van het dier, boven dat van de eigenaar. Toch is het heel sneu voor een dier, om te moeten inslapen zonder de vertrouwde mensen om zich heen, in een vreemde omgeving.Het is erg jammer dat de eigenaren het laten afweten.Wat de achtergrond hiervan is, laat zich alleen maar raden.Soms denkt de eigenaar dat zijn zieke dier is weggekropen, en een plekje heeft gezocht om te sterven, en reageert men verder niet. Toch gaat die vlieger meestal niet op, en wordt een heel oud, en ziek dier toch nog zwervend angetroffen. Het dier komt dan alsnog in een asiel terwijl de eigenaar denkt dat zijn dier dood is.Laat dit niet gebeuren, en reageer als uw dier zoek is. Juist als een dier erg oud en ziek is, is een snelle koppeling  met de eigenaar erg belangrijk. Mocht u informatie kunnen geven over dez hond, belt u dan naar telefoonnummer 030-6911154, een mailtje mag ook.

Bouwspeeltuin Jeugdland zaterdag open

Zaterdag wordt Bouwspeeltuin Jeugdland heropend. Twee jaar werkten vrijwilligers aan het opknappen van de speeltuin. De organisatie is nog niet helemaal klaar, daarvoor komt zij handen te kort. Zij hoopt dat er door de opening meer vrijwilligers bijkomen.De bouwspeeltuin aan de Helmkruid in Nieuwegein Zuis is iedere zaterdagmiddag open tussen 12.30 uur en 16.00 uur. Kinderen kunnen er knutselen in de bouwhoek, zandkastelen bouwen in de zandbak of skelteren op de skelterbaan in nieuwe skelters. Bij slecht weer zijn er activiteiten in het clubgebouw. De toegang is vooralsnog gratis.

Boom dreigt op huis te vallen

Door aan de verkeerde kant in te zagen dreigde een grote boom gisteravond rond 18.30 uur op een woning aan de Groenling in de wijk de Doorslag te vallen.De brandweer moest er aan te pas komen om erger te voorkomen. De boom werd met behulp van de autoladder uit IJsselstein stuk voor stuk weggezaagd. Na zo’n drie uur was de klus geklaard. Rick Mulder maakte de foto.