‘Wie werkt daar in Nieuwegein’

Wim van Amstel maakt wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Hij Heeft voor zijn beroep veel met fotografie gedaan. Zijn camera heeft hij eigenlijk altijd bij zich als hij door Nieuwegein loopt. Gefascineerd in personen en portretfotografie. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Met de camera in de aanslag probeert Wim van Amstel opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen met zijn camera.Wim: ‘Weet u eigenlijk wel hoeveel kunstenaars er in Nieuwegein wonen? Tijdens het inrichten van de kunstexpositie in de Geinsche Hof kwam ik er 2 tegen. De eerste was een bewoner van het verpleegthuis die op zijn wijze zeer ontroerd uitdrukking gaf toen hij zijn kunstwerkjes en gedichten in de vitrines zag staan. Aan de wand pronken schilderijen van kunstenares Johannita. Als je een echte Nieuwegeiner bent moet je er zeker eens gaan kijken hoe schitterend ze Nieuwegein in beeld gebracht heeft.’ Klik hier voor de foto’s en de antwoorden.

Thema-avond de Boog voor gezelligheid, muziek en…

Vanaf zaterdag 22 maart zal er 1 keer per maand in buurtcentrum “de Boog” het Buurtcafé plaats vinden. Elke avond heeft zijn eigen thema. Doelstelling voor deze avond gezellig samen zijn met buurtbewoners uit de wijk Galecop, maar natuurlijk zijn alle andere inwoners van Nieuwegein ook welkom.Een nieuwe groep vrijwilligers in buurtcentrum ‘De Boog’ hebben het idee opgepakt om samen met mede bewoners uit de wijk een gezellige avond te hebben met een drankje en gezellige muziek waarop gedanst kan worden. We hebben verschillende thema’s in onze gedachte zegt Rita: Back to the Sixties, Nederlandstalig, Amsterdamsenavond, country en ga zo maar door. Het moet een gezellige boel worden waarbij iedereen welkom is vanaf 18 jaar tot…. Waarom een thema-avond? We missen in Galecop een evenement of iets waarbij we gezellig samen kunnen zijn. En het buurthuis staat op een centrale plek en een mooie locatie op iets te organiseren. We vragen geen entree maar doen alles vrijwillig zegt Marijke. Wij vinden het leuk om te doen en bij navraag bleek er animo voor te zijn.Onze groep vrijwilligers bestaat uit een leuk team. Rita, Marc, Marijke, Ellie. De drankjes zijn voor een leuk bedrag fris is 1 euro 10 en een tapbiertje kost 1 euro 60. Dus voor een leuke en gezellige avond hoeft het niet duur te worden. De eerste avond staat in het teken van Back to the Sixties.

Nieuwegein nipt tweede lelijkste plek van Nederland

De Belgische stad Charleroi is verkozen tot lelijkste plek ter wereld. Binnen Nederland mag Almere zich winnaar noemen van de verkiezing, georganiseerd door Volkskrantreizen. Nieuwegein werd met totaal 4.118 punten nipt tweede. In totaal brachten 2.900 mensen hun stem uit. Samen verdeelden zij ruim 17 duizend punten over tien genomineerde plekken.

De verkiezing is het resultaat van een levendig debat op de site over lelijke plekken. Lezers stuurden honderden voorbeelden toe. De reisredactie van de Volkskrant organiseerde vervolgens de wedstrijd. De meest genoemde bestemmingen werden genomineerd: vijf in het buitenland en vijf in Nederland. Per categorie konden lezers zes punten verdelen.

In Nederland ging zowel Almere als Nieuwegein van begin af aan op kop; uiteindelijk kreeg Almere 4.212 punten en Nieuwegein 4.118 – een miniem verschil. Den Helder werd derde, Heerlen vierde en Eindhoven vijfde.

Mooi of lelijk?

Had Nieuwegein een kans om nr. 1 te worden, kaapt Almere die plek bij de verkiezing van lelijkste plek van Nederland. Tja, mooi of lelijk; over smaak viel toch niet te twisten? Ondertussen wonen er 180.000 mensen in Almere en zijn de huizen niet aan te slepen. Dus het is er toch wel uit te houden, denk ik.Nu kom ik voor mijn werk in nogal wat plaatsen in Nederland en ken er ook wel met meer sfeer. Nu is dat met een oud Middeleeuws centrum of een grachtenring ook makkelijker te creëren dat vanaf de jaren 70-tekentafels. Toch: ik wandel in dat prachtige Rijnhuizenpark, fiets over de dijken bij Vreeswijk, zie de groene long van Parkhout, rijd langs de sportparken van Galecop.Nieuwegein heeft een geheim dat me doet denken aan wat Cruyff ooit zei: je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Feestje! Pimp je weekend, begin in Kerkveld

Begin je weekend goed en ontmoet je vrienden, vriendinnen en klasgenoten op de dansvloer. Op vrijdagavond 7 maart organiseert het jongerenwerk van de SWN een tienerdisco in buurthuis Kerkveld op Kerkveld 63 in Jutphaas. Het begint om 20:00 uur en om 21.00 uur gaat de deur dicht. Om ongeveer 23.00 uur is het weer afgelopen. Dus kom op tijd!Deze disco is voor tieners in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar, entree bedraagt 1 euro en legitimatie is verplicht. Voor informatie en inschrijving kun je contact opnemen met Eric Bunning via dit e-mail adres of 06 – 43 3684 28.

parkeer je fiets voor niets

Morgen (zaterdag 1 maart) gaat de gratis bewaakte fietsenstalling open. Daar ben ik gewoon hartstikke trots op. In 2005 heeft de PvdA-fractie hiervoor al gepleit en het in de binnnenstadsplannen laten opnemen. Wij vinden dat een duidelijk signaal: wie met de auto naar de stad komt, betaalt; wie op de fiets komt, stalt de fiets veilig en gratis. In onze volle stad is iedere auto minder er één.

Speeddates van CWI succesvol

De CWI-brancheweken voor langdurig werkzoekenden zijn een succes. Dat zegt manager Tadink van het CWI Nieuwegein. Per bedrijfstak organiseert het CWI (Centrum Werk en Inkomen) speeddates tussen werkgevers en langdurig werkzoekenden, deze week is de horeca aan de beurt.In de afgelopen dagen vonden verschillende mensen al een baan. Ook donderdagmiddag in Utrecht-Zuid konden werkzoekenden aan de slag. De brancheweken worden nog tot 9 mei gehouden door het CWI Nieuwegein.

CU getergd over laksheid Hoogheemraadschap

Op 10 december 2007 liet het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden het Kippebruggetje (Kleine Brug) in Vreeswijk verwijderen. De brug zou te zwak zijn en er bestond een gevaar voor de voetgangers. Besloten werd om een noodbrug aan te leggen over de Oude Sluis in Vreeswijk, waarna het Kippebruggetje gerenoveerd zou worden.Martin Monrooij van de Christen Unie: ‘Helaas is de voortvarendheid van de Hoogheemraadschap na het verwijderen van het Kippebruggetje niet zichtbaar voortgezet. Het bruggetje is op een werkschip geladen en dat schip heeft daarna weken met brug en al bij de Museumwerf gelegen. Thans ligt het werkschip ‘Vechtstroom’ uit Utrecht met op haar dek het gedemonteerde kippenbruggetje schijnbaar doelloos afgemeerd in de gemeentelijke jachthaven aan de IJzerwerf. De losse onderdelen zijn nu overgeleverd aan de weerelementen en van enige (zichtbare) restauratie werkzaamheden is geen sprake.’Naar aanleiding van deze situatie heeft de Christen Unie vragen gesteld aan het college van B & W. Hierin vraagt zij om duidelijkheid over de gang van zaken omtrent deze monumentale brug. Wilt u meer weten over deze brug en de Oude Sluis? Klik dan hier. We praten dan over het jaar 1373! Onze fotograaf Arend Bloemink maakte deze reportage voor de rubriek ‘Toen en Nu.’

Vermist Tommie

24-2- Citadeldrift in Nieuwegein, Tommie is een een grijs met witte kater van 4 jaar oud. Hij is gelukkig gechipt. De kans dat hij zomaar bij mensen zal komen binnen wandelen, is niet zo groot. Tommie is erg schuw.Sommige dieren zijn al vanaf de geboorte schuw. Een groot aantal dieren  zijn oorspronkelijk niet schuw, maar worden het in de loop van het leven, door slechte ervaringen met mensen. Ook ongecastreere kater kunnen schuw worden, omdat ze heel vaak overlast veroorzaken, en door mensen worden weggejaagd.Het is nu slecht weer, en er is erg veel wind. Het is te hopen dat alle dieren die nu buiten moeten rondzwerven, een schuilplekje zullen vinden. Hopelijk komt Tommie weersnel naar huis. De huisgenoten maken zich zorgen, en willen graag weten waarom hun manneke niet thuis komt.Kunt u informatie geven over Tommie, belt u dan naar telefoonnummer 030-6911154, een mailtje mag ook.

Avondvierdaagse 2008 voor Stichting Kika

Deelnemers aan de Nieuwegeinse avondvierdaagse kunnen dit jaar naast de felbegeerde medaille en natuurlijk het plezier ook meelopen voor het goede doel. De kilometers die op maandag gelopen worden kunnen namelijk worden gesponsord en de opbrengst hiervan zal ten goede komen aan Stichting Kika. Kika staat voor kinderen kankervrij en de stichting steunt dan ook de zeven kinderkankercentra in Nederland. Een schitterend doel dus om je beste beentje voor te zetten!Dit initiatief komt voort uit een samenwerking tussen de Stichting Avondvierdaagse Nieuwegein en Rotaract Lek & IJssel. Dit is een enthousiaste groep jongeren tussen de 20 en 35 jaar die zich, door middel van het organiseren van projecten, wil inzetten voor maatschappelijke doeleinden. Klik hier voor meer informatie.