Kids Plaza Disco schaatsen met Menno de Boer

Op woensdag 6 februari is er een Kids Plaza activiteit op winkelcentrum Cityplaza. Alle kinderen kunnen gratis disco schaatsen onder begeleiding van DJ Menno de Boer.Hij gaat op deze middag ervoor zorgen dat de ijsbaan veranderd in een disco! Menno de Boer is aanwezig van 14.00 uur tot 16.00 uur maar jij kunt gratis op de ijsbaan van 13.00 uur tot 17.00 uur. Schaatsen zijn gratis te leen.

Twee jongens gepakt voor autokraak

Twee Utrechtse jongens van 15 en 16 jaar zijn woensdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal van een koffer uit een auto in Nieuwegein.De politie kreeg rond half vier een melding dat twee jongens op de Winthontlaan Iin Utrecht met een koffer uit een auto waren gestapt, de koffer hadden geleegd en in het kanaal gegooid. Na een korte achtervolging hield de politie de jongens aan. Uit onderzoek bleek dat ze de koffer vermoedelijk hadden gestolen uit een auto aan de Ravenswade.

Het weer voor vandaag en het weekend

Wekelijks voorspelt onze weerman Ton Lindeman het weer voor het weekend en geeft hij een verwachting tot de volgende week donderdag voor Nieuwegein.Deze week: ‘Tijdelijk minder zacht met maxima rond de 6°C. Vooral in de nacht van vrijdag op zaterdag kans op enkele winterse buien en mogelijk wat onweer. Minimum temperaturen rond het vriespunt. De meest krachtige westenwind ruim in de nacht van vrijdag op zaterdag eerst naar het noordwesten, zwakt zaterdag wat af en krimpt daarna weer naar het zuiden op zondag.’ Klik hier voor een uitgebreide weersverwachting van onze weerman Ton Lindemann.

Nieuwegein gaat toch gif spuiten

Nieuwegein kiest voorlopig voor gif als bestrijdingsmiddel tegen onkruid. Protest van de GroenLinksfractie mocht gisteravond in de raadsvergadering niet baten. Ook een brief waarin de dierenbescherming haar bezorgdheid uit haalde niets uit.De partij vindt dat er methodes moeten komen die minder schadelijk zijn en toch resultaat leveren. Het college van Nieuwegein komt binnenkort met een voorstel, dat GroenLinks dan alsnog van tafel probeert te krijgen.

Heren Venus/Nieuwegein kansloos tegen Aalsmeer

De heren handballers zijn bij de herstart van de competitie slecht uit de startblokken gekomen, de oranje hemden verloren thuis kansloos tegen voormalig landskampioen Fiqas uit Aalsmeer met 18 – 25. Net als in de eerdere confrontaties met topploegen was de wedstrijd na amper tien minuten spelen beslist, de thuisploeg rondde aanvallend dramatisch slecht af en kreeg de ene na de andere break-out om de oren wat resulteerde in een 2 – 7 tussenstand.De resterende twintig minuten van de eerste helft waren het aanzien niet waard, de thuisploeg was vooral aanvallend machteloos en bij de mannen van Alex Curescu waren blijkbaar de inspanningen van de BeNeLiga wedstrijden die zijn tol eisten getuige de matige afrondingspercentages. Het Aalsmeerse kanon Mark Roest was de enige speler die aanvallend boven de grauwe middenmoot uitstak, met zes treffers in het eerste part had hij een leeuwenaandeel in de 5 – 13 ruststand.Na de hervatting kende Nieuwegein een korte opleving, twee keer kon de ploeg van trainer/coach Paul van den Deijssel de marge terug brengen naar een verschil van vijf doelpunten ( 8 – 13 en 10 – 15 ). Verder lieten de mannen van Alex Curescu het niet komen. Eindstand: 18 – 25.

Aanvragen subsidies amateurkunst 2008

In het kader van de Subsidieregeling Amateurkunst stelt de gemeente Nieuwegein elk jaar subsidies beschikbaar voor projecten of investeringen in de amateurkunst. Voor projecten en investeringen die uitgevoerd worden tussen 1 juni 2008 en 1 november 2008 moet de subsidieaanvraag binnen zijn vóór 1 maart 2008. Er kan nu ook al subsidie worden aangevraagd voor projecten of investeringen die later plaatsvinden. Projecten en investeringen die subsidie krijgen, moeten binnen twee jaar na het indienen van de aanvraag worden uitgevoerd.De gemeente beschouwt de amateurkunst als hét terrein waar de cultuur van Nieuwegein gestalte krijgt en ziet deze als een belangrijk onderdeel van de levendige en stedelijke cultuur die wordt beoogd. De gesubsidieerde projecten en investeringen leveren een duidelijke bijdrage aan de beoogde maatschappelijke effecten van het Nieuwegeinse kunst- en cultuurbeleid: uitbreiding van het cultureel aanbod en vergroting van het publieksbereik.Subsidies kunnen worden aangevraagd door amateur-gezelschappen, scholen en anderen die actief zijn in de amateurkunst in Nieuwegein. De Commissie Amateurkunst – een commissie van onafhankelijk deskundigen – toetst de aanvragen en adviseert daarna burgemeester en wethouders over toekenningen.

Kat houdt niet van Brandweermannen

Om 07.25 uur vanmorgen kreeg de brandweer van Nieuwegein een melding van een dier in nood op de Anne de Vrieshove, in de wijk Blokhoeve. Aanrijdend werd er verteld dat het een dier op hoogte betrof, en wel een kat op het dak die, er volgens de melder, al drie dagen achtereen zou zitten.Eenmaal ter plaatse klopte het inderdaad dat de kat op het dak zat en omdat het nogal hoog was werd er besloten de assistentie van de ladderwagen van IJsselstein in geroepen.Toen de ladderwagen goed stond en de eerste twee brandweermannen voet op het dak zetten kneep de kat er tussen uit en vloog weg via het schuine gedeelte van het dak.

Gevonden zwarte kater

29-1- Herteweide in Nieuwegein, het gaat om een gevonden zwarte ongecastreerde kater van ± 5 jaar oud. Het arme dier heeft abcessen in beide wangen, en zal daar veel pijn van hebbebn. Ook zal hij daardoor moeilijk kunnen eten.Wat zou het fijn zijn,als de eigenaar zich snel zou melden. Voor een gezond,maar zeker voor een ziek dier, is de eigen veilige plek thuis het allerbeste.Er worden nu alweer heel veel katten doodgereden.Het voorjaar komt er weer zolangzamerhand aan.Ongecastreerde katers, kunnen veel problemen veroorzaken. Ze worden vaak weggejaagd, en hun lot is niet benijdenswaardig. Ze vertonen een sterk territoriumgedrag, en vervolgen de poezen soms binnen in hun eigen huis, als er een kattenluik aanwezig is. Dit is erg vervelend.Laat uw dier helpen, en het dier zal wat minder last hebben van opspelende hormonen.Ook helpt u mee om het kattenoverschot te verkleinen.Kunt u informatie geven over dit baasje, belt u dan naar telefoonnummer 030-6911154, of stuur een mailtje.

‘Wie werkt daar in Nieuwegein’

Wim van Amstel maakt wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Hij Heeft voor zijn beroep veel met fotografie gedaan. Zijn camera heeft hij eigenlijk altijd bij zich als hij door Nieuwegein loopt. Gefascineerd in personen en portretfotografie. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Met de camera in de aanslag probeert Wim van Amstel opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen met zijn camera.

Wim: ‘Vaak kom ik mensen tegen die klagen dat er zo weinig te beleven is in Nieuwegein, vooral voor de jeugd. Deze week kwam ik een folder tegen van de Stichting Welzijn Nieuwegein waar Jongerenwerk een onderdeel van is. In de folder worden jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een goed plan voor een activiteit of project opgeroepen. Welzijn gaat dan MET en VOOR jongeren aan de slag. Je krijgt er informatie, een cursus of training of misschien wordt er wel een te gek popfestival georganiseerd. Activiteiten worden niet meer opgelegd, jongeren kunnen er nu zelf voor kiezen. Ik ben eens bij de stichting gaan informeren en trof er de volgende persoon aan. Oh ja, de Stichting Welzijn is op het Kerkveld 63.’ Klik hier voor de foto’s en de antwoorden op de vijf altijd dezelfde vragen. 

Bas ‘Best Man’ installatie techniek regio Utrecht!

Bas Dijkstra van het Anna van Rijn college heeft de regionale beroepenwedstrijd gewonnen. Bas zit op het VMBO en volgt daar de opleiding installatietechniek. Een maal per jaar worden er beroepen wedstrijden gehouden. Eerst op regionaal niveau en later op landelijk niveau.Het Anna van Rijn college is nog één van de weinige scholen in onze regio met een specifieke afdeling voor installatietechniek. Het spreekwoord ‘jong geleerd is oud gedaan’ is hier zeer op zijn plaats omdat als je jong met je vak begint je al snel als vakman/vrouw van waarde kunt zijn voor het bedrijfsleven. ‘Wij merken dat dit de leerling zelfvertrouwen geeft en een groter gevoel van eigenwaarde. Doordat Bas twee jaar intensief bezig is geweest met het praktische deel van het vak is hij in staat om volgens de huidige trends te werken’ aldus de school.Tijdens de regiowedstrijd liet Bas dit overtuigend zien. Hij werkte samen met een elektromonteur van een andere school. Bas moest kunnen improviseren en samenwerken en tegelijkertijd het technische aspect in de gaten houden bij zijn opdracht. Bas blonk hier volgens de jury in uit.In maart gaat Bas naar de landelijke finale om daar zijn krachten te meten. Deze wedstrijden vinden plaats in het sportpaleis en congrescentrum AHOI te Rotterdam en duren drie dagen. Uiteindelijk mag de winnaar zich “Skills Best Men” noemen.