Rijden onder invloed

Op woensdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. Omstreeks 19.40 uur werd de 40-jarige automobilist uit Nieuwegein gecontroleerd op de Richterslaan. Hij bleek onder invloed zijn auto te besturen en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 625 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens bleek zijn rijbewijs ongeldig en was zijn auto onverzekerd.Op Laagravenseweg zagen agenten dat een 38-jarige automobilist uit Geldermalsen door het rode licht reed en bijna een ongeluk veroorzaakte. De man werd staande gehouden en hieruit bleek dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 730 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gevonden koetjeskat

28-11- Vlinderweide in Nieuwegein, het gaat in dit geval om een wit met zwart gevlekte poes van ± 1 jaar oud.Tot op heden is er geen vermissing van deze mooie poes gekomen.In verband met vermissing, is het verstandig om uw dier zo snel mogelijk als vermist aan te melden bij amivedi.Vaak wachten mensen enige dagen, tot een paar weken voor ze tot actie overgaan. Dat is ergens wel begrijpelijk, zeker als het om dieren gaat die veel buiten zijn.Maar toch, in geval van een ongeluk kan het van belang zijn, dat de eigenaar zo snel mogelijk wordt gevonden. In sommige gevallen moeten dierenartsen een beslissing nemen, als het gaat om een operatie, of soms euthanasie. Het is dan prettig, als de dierenarts contact heeft gehad met de eigenaar. Ook voor het dier zelf,is het dan geruststellend, als het de vertrouwde stem van de baas of bazin hoort. Zeker als het dier gestrest is, en pijn heeft is dat heel belangrijk.De vinder  doet er goed aan, om met een gevonden dier lang een dierenarts te gaan, om te kijken of het dier  is gechipt. Is dat het geval, dan kun je de eigenaar van het dier gemakkelijk opsporen.Laat uw dieren dus in ieder geval chippen.Voor amivedi blijft het moeilijk kortsluiten.Soms word je door de  vinder en door de eigenaar op het verkeerde spoor gezet, en klopt de beschrijving van geen kant.Een foto kan uitkomst geven. Het is dan ook belangrijk om een paar duidelijke foto,s van uw dieren te maken.Kunt u informatie geven over dit leuke dier? Belt  u dan even naar telefoonnummer 030-6911154, een maitje mag ook.

Vrouwen dansavond in het MCN

Stichting Aurat Nieuwegein organiseert op 16 december 2006 een vrouwen dansavond (vanaf 12 jaar). Op deze avond zal allerlei soorten van muziek gedraaid worden zoals: Hindoestaans, Marokkaans, Turks, Surinaams, Jaren ’80, R&B.De dansavond wordt gehouden in het Multicultureel Centrum Nieuwegein, Fort Vreeswijk 1a te Nieuwegein. Met het openbaar vervoer is MCCN te bereiken met bus 77, halte Bernardstraat. Entree is € 7,50 inclusief hapjes en drankjes. Op=Op en geen alcohol. Aanvang 19:30 uur. Voor info en kaartjes kunt u terecht bij R. Jageswar, Tel. 06-21244664.

Onderzoek verplaatsing hoogspanningsmasten

Eerder dit jaar heeft de gemeente besloten de hoogspanningslijn te verplaatsen in de wijk Galecop en Blokhoeve. Nieuwe richtlijnen over het wonen bij hoogspanningsmasten door de overheid zijn hiervoor de aanleiding. Deze week zijn de resultaten bekend gemaakt van een verkennend onderzoek hoe dit aangepakt zou kunnen worden. Er zijn vier mogelijke plaatsen volgens het onderzoek: Bij de de Galecopperzoom bovengronds, de Galecopperlaan ondergronds, de Galecopperzoom ondergronds en een combinatie met de aardgastransportleiding die aan de zuidzijde ligt van de wijken Galecop en Blokhoeve.Het college van B&W van Nieuwegein gaat nu de bewoners raadplegen, Eneco, de eigenaar van de lijn en andere overheden. Medio 2007 wordt gekozen naar welk tracé de voorkeur uitgaat en hoe de vrijgekomen ruimte ingericht kan worden. Er volgt dan een inspraakproceduren. Mogelijkerwijs zullen de opbrengsten van nieuw te bouwen woningen de kosten voor een deel moeten dekken.

Meditatief dansen in buurtcentrum Feniks

Meditatievf dansen is een vorm van meditatie op muziek. Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige passen die veelal een diepe symboliek in zich herbergen. In buurtcentrum Feniks kan men op woensdagochtend 6, 13 en 20 december van 10.00 uur tot 12.00 uur deze lessen volgen onder leiding van Marjo Boxman.De kosten zijn 15,00 euro voor alle drie de lessen. Voor informatie kunt u bellen met telefoon 030 – 60 40 454 of stuur een e-mailtje naar Marjo Boxman.

Vogelnest wint Nieuwegeinse schaakkampioenschap

Op woensdagmiddag 29 november is het Nieuwegeinse schaakkampioenschap voor basisscholen gehouden. De Algemene SchaakVereniging Nieuwegein (ASVN) heeft samen met basisschool de Veldrakker dit toernooi georganiseerd. Aan het toernooi deden 18 enthousiaste teams van 9 basisscholen mee.Dit jaar won verrassend Vogelnest 1 dit kampioenschap en liet vooraf gedoodverfde favorieten achter zich. Het team dat bestaat uit Lars de Bot, Ferenc Parbhoesingh, Frank Peters en Wesley Goes, won de eerste vier ronden alles, net zoals de winnaar van vorig jaar Koningin Julianaschool 1.. In de vijfde ronde speelden beide teams tegen elkaar en trok Vogelnest 1 aan het langste eind. In de laatste ronde was voor Vogelnest 1 een remise voldoende om eerste te worden. Tegen het thuisspelende taaie Veldrakker 1 werd inderdaad deze remise behaald.In de zesde ronde wist Koningin Julianaschool 1 te winnen van de nummer twee van vorig jaar De Veldrakker 1 en werd daarmee tweede en mag met de winnaars naar het regionale kampioenschap in maart te Amersfoort. In dat toernooi zullen 40 teams strijden voor een plaats in de door de KNSB georganiseerde landelijke finale.

Vrouwen dansavond in het MCN

Stichting Aurat Nieuwegein organiseert op 16 december 2006 een vrouwen dansavond (vanaf 12 jaar). Op deze avond zal allerlei soorten van muziek gedraaid worden zoals: Hindoestaans, Marokkaans, Turks, Surinaams, Jaren ’80, R&B.De dansavond wordt gehouden in het Multicultureel Centrum Nieuwegein, Fort Vreeswijk 1a te Nieuwegein. Met het openbaar vervoer is MCCN te bereiken met bus 77, halte Bernardstraat. Entree is € 7,50 inclusief hapjes en drankjes. Op=Op en geen alcohol. Aanvang 19:30 uur. Voor info en kaartjes kunt u terecht bij R. Jageswar, Tel. 06-21244664.

Vork Fastfood Galecop 19e in top 100

Vork Fastfood Galecop staat voor de 3e achtereenvolgende jaar in de landelijke top 100 van cafetaria’s die georganiseerd wordt door het blad de Snackkoerier.Uit de lijst blijkt dat van de deelnemende bedrijven uit de Provincie Utrecht, vork fastfood voor de derde keer de beste was van de provincie met nu een 19e plaats. Verleden stond de snackbar in de wijk Galecop nog 63. Deden er vorig jaar nog 700 zaken mee, dit jaar waren het er al ruim 1000, die door de juryleden keer op keer werden bezocht tot dat ze de beste 100 hadden samen gesteld. Beste snackbar in Nederland is geworden Verhage Fastfood Kort Ambacht uit Zwijndrecht.

Sfeervol Kerstconcert in de Barbarakerk

De ensembles en muziekcursisten van De Kom verzorgen op vrijdag 15 december in de Barbarakerk een kerstuitvoering. Tijdens dit sfeervolle concert kunnen bezoekers niet alleen luisteren naar de muzikanten, maar ook met enkele kerstliederen meezingen onder begeleiding van het kerkorgel.Bovendien leest een leerling van de toneelafdeling van De Kom een kerstverhaal voor. Halverwege het gratis concert is er een koffiepauze. U bent van harte welkom! De voorstelling begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. De Barbarakerk staat in het oude Vreeswijk.

Van wie is dit katje ?

Sinds 3 dagen zwerft er een jonge kat rond op de Vlinderweide. Het gaat om een overwegend witte kat met meerdere zwarte vlekken op de rug, een effen zwarte staart en één wit en één zwart oor. Inmiddels is bekend dat het een vrouwtje is en dat ze ca. 1 jaar oud is. Ze is niet gechipt en zwerft waarschijnlijk toch al iets langer rond gezien de toestand van haar vacht.
Hoogstwaarschijnlijk is het beestje een huiskat die de weg kwijt is geraakt, omdat het absoluut niet bang is voor mensen en zich graag laat aaien. Het wil ook steeds mee in huis. De bewoners van de Vlinderweide houden het  katje in de gaten en geven het eten, maar zouden toch graag zien dat het spoedig naar de eigenaar terug kan. 
Wie deze kat mist of weet waar hij/zij thuishoort kan contact opnemen met telefoonnummer 030-60 409 70 of mailen naar Jeslyn_@hotmail.com          U kunt ook mailen via de email-button rechts op deze pagina.