GroenLinks solidair met aidswezen in Rundu

GroenLinks voelt zich betrokken bij de HIV/Aids campagne voor Rundu, de zusterstad van Nieuwegein in Namibië, die dit jaar wordt gevoerd door de werkgroep Rundu. Scholieren van het Anna van Rijn College en Oosterlicht College voerden dit jaar al actie voor dit doel. Het Rode Kruis Nieuwegein komt ook in actie en andere zullen nog volgen. Daarom zal GroenLinks Lijsttrekker Manuel Sewgobind een cheque van 500 euro overhandigen aan de voorzitter van de werkgroep Rundu; Paul Andela. Dit vond plaats vlak voor het lijsttrekkersdebat van 28 februari in het Nieuwegeins Business Centrum.Het geld is bestemd voor de opvang van jonge aids wezen in Rundu. In verschillende wijken van Rundu zijn er drie door vrouwelijke vrijwilligers geleide projecten waar de kinderen tussen nul en zes jaar worden opgevangen. Het ontbreekt deze projecten aan bijna alles wat er maar te bedenken is. GroenLinks wil solidair zijn met de arme kant van de samenleving, niet alleen hier, maar ook in de zusterstad Rundu in Namibië. Door zuinig aan te doen met de verkiezingscampagne kon dit bedrag hiervoor worden vrijgemaakt. ‘Welke partij volgt?’ aldus GroenLinks Nieuwegein.

Countryshow in De Kom

Bekende countrynummers, wervelende linedance en een ongedwongen sfeer. Dat is de setting voor de jaarlijkse shows van de Country Music Hall of Fame. Tijdens de achtste editie staat het Wilde Westen centraal. Indianen, cowgirls en cowboys zijn dan ook het onderwerp van de vele liedjes die op vrijdag 17 maart in De Kom gezongen en gespeeld worden om 20.15 uur.Countrymuziek oubollig? Niet volgens de jonge cast van deze productie. En ook niet volgens de tienduizenden bezoekers die de afgelopen jaren een show van de Country Music Hall of Fame in het theater zagen. De muziek die tijdens ‘Indianen, cowgirls en cowboys’ gespeeld wordt, komt recht uit het hart. Opnieuw is de internationale Western Experience All Star Band met musici en zangers uit diverse Europese landen van de partij. Net als Annita Langereis, Humphrey Wenas, Simon Burridge en Ingrid van der Leij. De dansers van Line Dance Machine, die veelvuldig Europees kampioen werden, zorgen voor de nodige passie en hartstocht. Bezoekers van De Kom worden van harte uitgenodigd mee te swingen!

Expositie Marja Koopmans in De Roerdomp

Met ingang van februari exposeert Marja Koopmans met  schilderijen en keramiek in lijstjes in het gezondheidscentrum "De Roerdomp", Kauwenhof 12 te Nieuwegein. Deze expositie zal daar blijven tot 20 april 2006 en is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het centrum.
Omdat er geen mogelijkheid is om staand werk te exposeren bestaat de expositie uit schilderijen, die tal van plaatsen uit Nieuwegein weergeven, aangevuld met fantasielandschappen en mijn veelkleurige abstracten en een aantal keramiekwerken in lijsten.
In haar werk is haar eigen stijl en levensvisie duidelijk herkenbaar: " Wat er ook op je weg komt, blijf geloven in het positieve. Natuurlijk ben ik blij als mensen mijn werk kopen, maar ook als ze zeggen dat ze er vrolijk van worden, doet dat me goed”, aldus Marja.
Ze is lid van het Kunstenaarscentrum Nieuwegein, verzorgt daar met de expocommissie de exposities in de eigen KCN-galerie en exposeert daar dus permanent. Daarnaast is haar werk ook altijd te zien in de Kunstuitleen Nieuwegein, in Bibijoux in IJsselstein en in Galerie Turfmarkt 100 te Gouda

Bromfietsdief aangehouden

Maandagmiddag werd een 18-jarige man uit Vianen aangehouden voor diefstal van een bromfiets. Die middag deed een 16-jarige jongen aangifte van diefstal van zijn bromfiets die geparkeerd stond op een schoolplein aan de Vreeswijksestraatweg.Op beveiligingsbeelden was te zien dat de bromfiets werd gestolen en zo kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. In zijn woonplaats werd de Vianer aangehouden en vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Hij legde een bekennende verklaring af. Proces-verbaal is opgemaakt.

Vrevok begint degradatieduels thuis op 11 maart

De volleyballers van Florie/Vrevok uit Nieuwegein beginnen de play-outs van de eredivisie met een thuiswedstrijd. Op zaterdag 11 maart komt Rijnmond Volleybal naar sportcomplex Merwestein voor de eerste wedstrijd van de degradatiestrijd tussen de nummers negen en tien van de hoogste afdeling. De ploeg die als eerste vier duels wint, verzekert zich van een driekamp met de kampioenen van de eerste divisie A en B. Daarin wordt gestreden om twee plaatsen in de eredivisie. De verliezer van de play-outs degradeert. (bron: AD)

Verkiezingsavond 7 maart in NBC

Dinsdag 7 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De verkiezingskoorts loopt op, velen kijken uit naar de uitslagen van die dag. Op de avond van 7 maart organiseert de gemeente een avond waar de verkiezingsuitslag bekend wordt gemaakt. De gemeente Nieuwegein nodigt alle Nieuwegeiners van harte uit voor deze avond.Vanaf 20.45 uur is men welkom in de Heerenkamer van het NBC (Blokhoeve 1). Op zijn vroegst om 22.30 uur, maakt de burgemeester de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen bekend. De aanwezigen kunnen hele avond via twee TV-schermen de uitzending over de gemeenteraadsverkiezingen op Nederland 3 volgen.

Evelien Tibboel wint basisschool toernooi

Vandaag, om half 11 begonnen 24 kinderen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit Nieuwegein, aangevuld met enkele leden, bij tafeltennis vereniging VTV op het Helmkruid aan 4 zeskampen. 10 van de kinderen hadden al ervaring met het spelen van tafeltenniswedstrijden, omdat ze lid zijn van VTV, voor de overige kinderen was het een nieuwe ervaring.Na het spelen van de poules werden de kinderen onderverdeeld in 3 groepen, waar de nummers 1 en 2 verder speelde om het kampioenschap. Vanzelfsprekend waren het 8 competitiespelers die zich plaatste als nummer 1 en 2. Kevin van Sloten en Aron de Haan van de Willem Alexanderschool kwamen nog heel dichtbij voor plaatsing in de bovenste groep. Met veel enthousiasme en inzet werd in de vervolgwedstrijden gestreden om een zo’n hoog mogelijke plaats te bemachtigen. Sanne de Pauw van Zuiderkroon geel verloor in de poule alle wedstrijden, in de 3e groep won ze 3 keer en werd daarmee 17e. In de 2e groep was het Lars de Graaf van de Vroonestein die 2 maal won en in de finale van Aron, en daarmee 9e werd. In de hoogste groep werd met goed tafeltennis hard gestreden.Opmerkelijk was de prestatie van de 9-jarige Koen Kwant van de Zuiderkroon geel die 5e werd en daarmee 3 competitie spelers achter zich liet. De finale werd onder toeziend oog van alle spelers en vele meegekomen ouders met 3-0 gewonnen door Evelien Tibboel (Mauritsschool) van Daniël (Zuiderkroon geel) van Loon. Evelien werd daarmee de terechte basisschoolkampioen van Nieuwegein.

Nieuwegein weer bij de tijd

Terugblikkend op 4 jaar coalitie kunnen we constateren dat er veel bereikt is. Na een verloren jaar hebben we kans gezien een oplossing te vinden voor de steeds achteruit lopende kwaliteit van het groen en de wegen.
Door op een andere manier naar het groen te kijken, is het plan ontwikkeld om over te gaan op makkelijker te onderhouden groen. Op deze manier kan de gemeente waar maken dat uw woonomgeving schoon, heel en veilig is.
Ook zijn middelen vrij gemaakt om de wijkwegen op te knappen.
 Voor de Binnenstad is het vertrouwen van de marktpartijen terug gewonnen. De plannen zijn aangepast aan de afspraken van het coalitieakkoord. Inmiddels zijn voor alle bouwblokken tot 2012 marktpartijen gevonden voor de realisatie. Contracten zijn gesloten met Corio, het Antonius Ziekenhuis en de Palmtorens. De werkzaamheden voor het bouwrijp maken zijn begonnen.
Staatssecretaris Van Geel heeft nu toegezegd half maart met zijn nieuwe model voor de luchtkwaliteit te komen, waarin ook het “Prinsjesdagpakket” van maatregelen is verwerkt (het effect van roetfilters enz.). Het nieuwe college kan op korte termijn weer aan de slag met het bestemmingsplan.
Veiligheid is van oudsher hét thema van de VVD. Ook hier is veel gebeurd. Burgernet is gestart, waarbij wij zelf een bijdrage kunnen leveren aan onze eigen veiligheid. De stadswachten worden breder in Nieuwegein ingezet. “Samen veilig ondernemen” kreeg een nieuwe impuls. Tot slot heeft de VVD eindelijk de ander partijen kunnen overtuigen van de noodzaak schoolcomplexen beter te beveiligen, zodat leerlingen weer zonder angst voor vernielingen op maandagochtend naar school kunnen.

Verder is het mij gelukt om met de regio-gemeenten afspraken te maken voor het terugdringen van het woningtekort met 5% door het bouwen van ruim 50.000 woningen tot 2015. Deze woningen zullen voornamelijk binnenstedelijk en in Leidsche Rijn gebouwd worden. Nieuwegein zal hiervan 2.000 woningen realiseren.
Belangrijke locaties hierbij zijn de Binnenstad en de Lekboulevard. Vooral bij de Lekboulevard komen woningen voor senioren met woon-zorg voorzieningen. Dit is van groot belang voor onze vergrijzende bevolking.

De VVD heeft hard gewerkt om de kwaliteit van Nieuwegein verder te verbeteren en beter af te stemmen op de eisen van deze tijd.

Wilt u dat Nieuwegein doorgaat met zich aan te passen aan de eigentijdse wensen van haar inwoners, stem dan 7 maart VVD.

Evert van Linge,
VVD wethouder RO, wonen en Binnenstad
25 februari 2006

Snoeigroep Galecop gaat weer aan de slag

De snoeigroep Galecop is van plan 2x per jaar een project aan te pakken. Op 4 maart is het weer zo ver en wordt het verwaarloosde Rundu bos aangepakt. De bedoeling is wat wildgroei weg te halen. Ook is de snoeigroep van plan de knotwilgen langs het pad in het buurtpark (achter de manege) weer te ontdoen van overtollige takken. De groep heeft dit 3 jaar geleden ook gedaan met als doel dat de wilgen knotwilgen worden.De snoeigroep kan altijd wel versterking gebruiken. Zij hopen hiermee de mooie wijk Galecop ook mooi te houden. De snoeigroep is een initiatief van het wijknetwerk Galecop. De werkzaamheden worden gedaan in overleg met de gemeente Nieuwegein. Dus wie het leuk vind om een heerlijk dagje buiten al snoeiend door te brengen met een leuke groep mensen wordt verzocht contact op te nemen met Winnie Schlüter of buurtcentrum de Boog.

CDA duidelijk over coffeeshops in Nieuwegein

Zaterdag 25 februari is het CDA met een oude Amerikaanse schoolbus langs de winkelcentra van Nieuwegein getrokken. Van Muntplein tot Vreeswijk en van Cityplaza tot Galecop: een groene golf trok door Nieuwegein! Speciale gasten op deze campagnedag waren Tweede Kamerlid Mirjam Sterk en Statenlid Anke Swets. Samen met de top 10 kandidaten en CDA-sympathisanten heeft het CDA een duidelijk CDA geluid laten horen en de actiepunten voor de komende raadsperiode duidelijk aan de man gebracht.Een duidelijk signaal werd ook afgegeven rondom het thema coffeeshops. Het CDA heeft op deze zaterdag, zoals aangekondigd in het AD/UN, op een ludieke wijze laten zien geen voorstanders te zijn van een coffeeshop in Nieuwegein. Tijdens de rondtour door de stad heeft het CDA ruim 2500 zakjes koffie uitgedeeld met daaraan de tekst ‘Een coffeeshop in Nieuwegein? Dat kan geen zuivere koffie zijn!.’ En bij het uitdelen daarvan bleek al snel dat velen het daarmee eens zijn en het CDA hierin steunen. Een coffeeshop: niet in Nieuwegein en al helemaal niet in de buurt van kinderdagverblijven, scholen, winkels en buurthuizen. Het CDA heeft zich altijd duidelijk uitgesproken maar heeft dit standpunt nogmaals willen onderstrepen door deze actie. Wegens groot succes en waardering van de inwoners wordt deze actie zaterdag 4 maart op de politieke markt herhaalt.