Bloemenseance in buurthuis Kerkveld

Op zondagmiddag 8 september begint het Spiritueel Trefpunt weer met de eerste bijeenkomst van dit seizoen. De bekende paragnost Martin Reul is uitgenodigd een bloemenseance te houden. De bloemen die u meeneemt (liefst in een vaasje) komen op tafel te staan. Martin plukt bloemen bij elkaar en maakt er een boeketje van. Hij geeft dit boeketje aan een persoon die door zijn gids wordt aangewezen en verteld daar een boodschap bij.

De bijeenkomst begint om 14.00 uur. Het Spiritueel Trefpunt is open van 13.15 tot 17.00 uur en de entree bedraagt 5 euro. Voor informatie kunt u bellen met Paul Bregman, telefoon 030 – 60 429 99. Buurthuis Kerkveld vindt u in Nieuwegein-Noord aan het Kerkveld nr. 63.

Verkeerscontrole

Op de Batauweg vond donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur een snelheidscontrole plaats. Er passeerden 1125 auto’s de controle waarvan er 66 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur. De toegestane snelheid is hier 50 km per uur.

Op de Graaf Florisweg vond tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole plaats. Er passeerden 726 auto’s de controle waarvan er 71 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km per uur terwijl de toegestane snelheid 50 km per uur is. Meer politieberichten kunt u lezen op de speciale pagina hiervoor.

Bingo 55-plus in De Wijk

In trefpunt De Wijk aan de Roland Holstlaan 1 wordt op vrijdag 30 augustus een bingomiddag gehouden voor 55-plussers. Daarnaast vindt er een loterij plaats.

Voor anderhalve euro krijgt de bezoeker twee keer koffie of thee. De toegang is gratis. De bingo begint om 14.00 uur.

Laatste keer vuurwerk bij wielerronde?

“Misschien wel de laatste keer vuurwerk bij de wielerronde” : sprak Jules Henrotte gisterenavond voor de microfoon van Nieuwegein Radio. De comitévoorzitter moet, tenzij er veel geld bijkomt van sponsors of gemeente, bezuinigen volgend jaar. En dat betekent snijden in het programma. “Misschien dat we de elite-neo-amateurs moeten schrappen, want hun premies nemen een groot deel van ons budget in beslag”. En ook het vuurwerk vindt hij er bij horen maar veel te veel geld opslokken.

Hij blikte wel terug op een tot nu toe perfect verlopen ronde waarbij een dankwoord aan de weergoden niet achterbleef.

JSV Zondag wint eerste bekerwedstrijd

Afgelopen woensdagavond stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. De Nieuwegeiners moesten op bezoek bij de Amsterdamse (Diemond) 5e-klasser sv Geinburgia. Na ongeveer 20 minuten spelen kwam JSV op een knullige 1-0 achterstand. De bal werd ‘per ongeluk’ binnengelopen door een Geinburgia spits, die goed doorgelopen was op een iets te korte terugspeelpass. 1-0.

Nadat Geinburgia met 10 man was komen te spelen door een rode kaart was het de 21-jarige Steven Klompenhouwer die een voorzet vanaf rechts van Eric van Oostveen goed binnenliep. 1-1. Na de rust was het JSV dat de klok sloeg. De jonge ploeg kwam op voorsprong door opnieuw Steven Klompenhouwer, die met een diagonaal schot de verre hoek vond. 1-2.

Daarna drukte JSV door en werd het dankzij een mooi doelpunt van Glenn Brouwer 1-3. JSV zakte ietsje terug en kreeg door een verdedigingsfout de 2-3 te verwerken. Men wist daarna opnieuw orde op zaken te stellen. Na een goede actie over rechts van Fabian Roest was het Glenn Brouwer die zijn tweede van de wedstrijd mocht aantekenen. 2-4.

Verkeersongeval letsel

Aan de Sluyterslaan vond woensdagmiddag rond 13.15 uur een aanrijding plaats tussen een 25-jarige automobilist uit Nieuwegein en een 62-jarige fietser uit Utrecht.

Het ongeval ontstond op de kruising met de Hildo Kropstraat. De Nieuwegeiner zag de fietser plotseling van links komen, remde, maar kon de Utrechter niet meer ontwijken en schepte de man. De Utrechter belandde op de motorkap van de auto en vervolgens op de grond.

De Utrechter is met letsel aan zijn hoofd en linkerschouder overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Aanhoudingen in verband met nepvuurwapen

Woensdagavond rond 20.00 uur zijn aan de Ravenswade twee mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van een nepvuurwapen.

Getuigen hadden gezien dat twee personen in een auto een vuurwapen hadden. De politie ging erop af en traceerde de auto op een parkeerterrein aan de Ravenswade. Politieagenten hebben met getrokken dienstpistolen de twee mannen, een 18-jarige man uit Schalwijk en een 23-jarige man uit Tull en ’t Waal, vervolgens in de auto aangehouden. De verdachten werden geboeid overgebracht naar het politiebureau. In de auto vond de politie een nepvuurwapen.

Het wapen is in beslag genomen en de verdachten worden verhoord. Een van de verdachte, de 23-jarige, is tevens overgedragen aan de Vreemdelingendienst omdat hij vermoedelijk niet over de juiste verblijfsvergunning beschikt.

Weekendweerbericht voor Nieuwegein

Dat was even slikken het afgelopen weekend. Geen enkel model heeft zien aankomen dat er op zaterdag lokaal in Nederland rond de 100 liter water op een vierkante meter zou vallen. Op sommige plaatsen in de provincie Utrecht werd ook rond de 50 mm afgetapt uit deze hoosbuien, maar de zwaarste exemplaren trokken oost en west voorbij. De weersverwachtingen vielen allemaal letterlijk in het water.

Wat er gaat veranderen kunt u lezen in het weerpraatje van Ton Lindemann op De Digitale Stad Nieuwegein. Na dit weerpraatje is hij even 3 weken op vakantie.

Alma doet het weer! Derde dag wordt spannend

Wielrennen. Gisterenavond werd de tweede koers van de driedaagse van Nieuwegein gereden. Perfect wielerweer zorgde ervoor dat de heren vanaf de start in de aanval gingen. Na een halve ronde was het Allard Epping die probeerde een groep te verlokken een lange ontsnapping op te zetten, daarmee de toon zettend voor de verdere avond.

Uiteindelijk was het een groep van 12 man die wegkwam met daarin alle kanshebbers voor het eindklassement zoals, van Rijn, Alma en Nieuwegeiner Patrick Koeman. Diezelfde Koeman (afgelopen maandag nog tweede) mistte de uiteindelijk slag waarin Mohlman en Alma de hand hadden.

Het was uiteindelijk de man die de afgelopen twee jaar de driedaagse al won, Marcel Alma uit Harskamp, die als eerste over de meet ging.

Doordat renners hun slechtste dag van de driedaagse weg mogen strepen zijn er nog een hoop kandidaten die zich na “de Nacht van Nieuwegein” winnaar van de driedaagse mogen noemen. Daaronder Mathijs Deelen, Patrick Koeman, Peter Mohlman, Vincent van Rijn en , traditioneel, Marcel Alma.

Afsluiting actie Herstel Park Pulawy

Op vrijdag 30 augustus wordt de actie Steun Herstel Park Pulawy op feestelijke wijze afgesloten in Theater de Kom in Nieuwegein. De afsluiting van de actie valt samen met een optreden van jongeren uit Pulawy en Nieuwegein, die deze week in Nieuwegein verblijven in het kader van een uitwisselingsprogramma.

Zij sluiten hun uitwisselingsbijeenkomst traditiegetrouw af met een sprankelend dansoptreden. Dit optreden vormt dit jaar het slot van de inzamelingsactie. Ook zal deze middag het eindbedrag van de actie bekendgemaakt worden. Meer over het park is hier te lezen maar dan moet je wel Pools kunnen!