Het Gilde Nieuwegein

Zo, net voor de vakantie heeft Het Gilde Nieuwegein haar website geplaatst op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze stichting, die volledig draait op vrijwilligers speelt een bemiddelende rol bij vrijwilligerswerk en stemt vraag en aanbod op elkaar af.

Het gaat hierbij altijd om het overdragen van kennis en vaardigheden, het geven van adviezen en informatie aan een persoon of groep. Bezoek hun website eens, en u weet, ook Uw organisatie krijgt geheel kosteloos de kans om bewoner te worden van De Digitale Stad Nieuwegein.

Waterschap zoekt ‘Witgatjes’

Ook het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft last van de krappe arbeidsmarkt. Daarom is het waterschap van start gegaan met een –voor de overheid- opmerkelijke wervingscampagne.

Daarbij maakt het waterschap gebruik van ondermeer tramreclame. Eén van de sneltrams die rijden tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein is afgelopen weekend op een opvallende manier bestickerd in de huiskleuren van het waterschap, rood en blauw. Parallel daaraan is een advertentiecampagne van start gegaan met de opvallende kop ‘Met het Witgatje zijn we heel blij. Met de Grote Waternavel stukken minder’.

Aanhouding met geweld

Een surveillerende agent zag vrijdagavond om half negen een jongen op een scooter rijden over de Weverstede. De scooter had geen verzekeringsplaatje waarna de agent de bestuurder wilde controleren. Deze wenste niet te stoppen waarna hij bij zijn arm werd gepakt en tot stoppen werd gedwongen.

De bestuurder, een 18-jarige jongen uit Vleuten wenste in het geheel niet mee te werken waarna hij werd aangehouden en geboeid. Toen hij naar de politieauto werd geleid schopte hij een deuk in de politieauto.

De passagier, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein begon het kijkende publiek op te jutten om zich tegen de politie te keren. Ook hij werd aangehouden. Dit ging met het nodige geweld gepaard. Er moesten meerdere agenten aan te pas komen om deze agressieveling te boeien. Een agent raakte hierbij gewond. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.

Leerlingen tonen kunst

Van zaterdag 25 augustus tot en met zaterdag 9 september tonen leerlingen van het Anna van Rijn College in Nieuwegein die tekenen als examenvak hebben gekozen tekeningen, collages, linosneden en schilderijen. Het werk is tot stand gekomen onder leiding van hun docenten Ton Leenhouts (mavo) en Jos Hoogerhoud (havo en vwo). Het Anna van Rijn College levert elk jaar met succes leerlingen af die eenstudie gaan volgen aan opleidingen op beeldend gebied.

Het is voor de tweede keer dat het Anna van Rijn College zich op deze wijze presenteert voor een breder publiek. De opening van de expositie wordt geopend door Albert Dogger, brugklascoórdinator en een warm bepleiter van een sterke plaats van de kunstvakken aan het Anna van Rijn College.

De Toonladder gaat het nieuwe jaar digitaal in

Op 3 september aanstaande is de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. Goed, eerst nog een lange vakantie tegoed en dus tijd om je voor te bereiden op de toekomst. OBS De Toonladder doet dat ondermeer door ouders, leerlingen en leraren middels een website optimaal te informeren.

De website is nu nog in ontwikkeling maar beloofd goed interactief te worden met de volgende rubrieken: Schoolgids, Nieuws, Activiteiten, Kinderen en Ouders. Succes!

Bert Quaedvlieg nieuw gemeenteraadslid

Bert Quaedvlieg (49 )is het nieuwe gemeenteraadslid voor de VVD. Hij is de opvolger van Evert van Linge die sinds 19 juli wethouder is.

Behalve in de raad neemt de heer Quaedvlieg ook zitting in de raadscommissies FRA (Financien, Regionale Zaken en Automatisering) en VMC (Verkeer en Vervoer, Milieu en Cultuur).

Een bericht vanaf zee

Na een paar dagen op zee gezeten te hebben, zijn Felix van Lier en Eli van den Broek uit Nieuwegein goed op weg naar Edinburgh. Zij bevinden zich nu ten noorden van het Engelse plaatsje “Whitby”. Vanwege vele uren van windstilte waren de twee genoodzaakt om in dit kleine Engelse havenplaatsje brandstof in te slaan, veiligheid gaat namelijk voor alles!

Echt grote problemen hebben zich niet voorgedaan. Wel was een kleine reparatie nodig in de top van de mast, het probleem kon gelukkig worden verholpen met hulp van de volgboot: “Eve d’Auray”. De stemming aan boord is nog steeds uitstekend, zeker na het zien van walvissen! Hun snelheid ligt nu rond de 4,4 knopen en het tweetal hoopt zaterdag aan te komen in Edinburgh. Wij berichten weer!

Bromfietser met teveel op, passagier ook aangehouden

Op woensdag 25 juli zijn een bromfietser en zijn passagier aangehouden.

Rond kwart over elf in de avond zagen politiemensen een bromfietser over de Sluyterslaan rijden. Bij hem achterop zat een passagier. De bestuurder slingerde flink en zijn passagier zwaaide met zijn armen en hield een fles bier vast. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij moest ter plaatse een blaastest afleggen, maar deed dat niet op de juiste wijze. Daar hij naar de alcohol rook en bloeddoorlopen ogen had, werd de 37-jarige bromfietsbestuurder, afkomstig uit Maartensdijk, aangehouden.

Ook op het politiebureau saboteerde de verdachte de ademanalyse, waardoor deze geen uitslag gaf. Daar hij weigerde om op de juiste wijze te blazen is tegen hem proces-verbaal voor weigering. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Bij de controle van de bestuurder gedroeg zijn passagier zich verbaal zeer agressief tegen de politiemensen. Hij beledigde een politievrouw en werd daarop voor belediging aangehouden. Hij weigerde vooralsnog zijn personalia bekend te maken en gezien het feit dat hij onder invloed verkeerde, is hij voor de nacht in het politiebureau ingesloten.

Winkeldief door politiehond gebeten

Op woensdag 25 juli is een winkeldief bij zijn aanhouding door een politiehond gebeten en in het ziekenhuis opgenomen.

Rond half zeven in de avond zag een medewerker van een winkel aan het Makadocenter dat een man een grote hoeveelheid levensmiddelen in zijn tas laadde. Daar hij de indruk kreeg dat de man die boodschappen niet af zou rekenen en gezien zijn zeer imposante postuur, besloot de medewerker op voorhand de politie te waarschuwen. De man rekende inderdaad twee pakken melk af, maar de voor meerdere honderden guldens aan boodschappen die hij in zijn tas had, betaalde hij niet. Nadat de man de kassa was gepasseerd, sprak de medewerker hem aan en trachtte hem aan te houden. De verdachte rukte zich los en ging er vandoor in de richting van de Richterslaan.

De politiemensen waren zeer snel ter plaatse en stelden een onderzoek in op de Richterslaan. Zij troffen de verdachte niet meer aan, maar vermoedde dat de man zich mogelijk in de bosschages had verstopt. Daarop werd de komst van een politiehond verzocht. Deze had niet zo`n moeite de verdachte in de zeer dichte begroeiing op te sporen. Daar de verdachte in de richting van de politiehond schopte, werd hij door de politiehond in zijn knie gebeten. Daarna werd hij in de bosschages aangehouden. Dit onder luid applaus van veel toegestroomd publiek.

De verdachte, 52 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd voor behandeling van de bijtwond naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Daar bleek de verwonding toch zo diep te zijn dat hij direct geopereerd moest worden. Dit om te bepalen hoe ernstig het inwendig letsel was. Dat bleek allemaal mee te vallen, de verdachte moet tot donderdag 26 juli in het ziekenhuis blijven en wordt daarna naar het politiebureau overgebracht.

Reconstructie Symfonielaan

Vanaf 11 juni 2001 werkt de gemeente Nieuwegein aan de Symfonielaan. De gemeente voert de reconstructie van de Symfonielaan in drie fasen uit, zoveel mogelijk in en rond de zomervakantie. In verband met deze werkzaamheden zullen er enkele omleidingen plaatsvinden.

Klik hier voor de verschillende fasen waarin de omleidingen plaatsvinden.