Computercursus in De Boog

Op 13 januari aanstaande start er weer een computercursus voor beginners vanaf 55+ in buurtcentrum De Boog. De cursus bestaat uit acht lessen van 10.00 uur tot 12.00 uur. De kosten voor de cursus bedraagt € 54,00. Voor mensen met een U-pas geldt er een korting van 20%.

Wereldwinkel Nieuwegein geeft 50% korting

De Wereldwinkel Nieuwegein aan de Herenstraat in Jutphaas geeft vanaf maandag 5 januari 2009 weer fikse kortingen op veel van haar produkten. Deze produkten zijn gemaakt door mensen uit ontwikkelingslanden. Op deze manier zorgt de Wereldwinkel ervoor dat de produkten op een zo eerlijk mogelijke manier worden verkocht. Bovendien helpt de Wereldwinkel Nieuwegein als Millenniumgemeente bij de invulling van bijna alle millenniumdoelen.De Wereldwinkel in Nieuwegein, aan de Herenstraat 12, is in 2008 benoemd tot ‘Beste Wereldwinkel in Nederland in de categorie cadeaus.’ De korting gaat niet ten koste van producenten uit ontwikkelingslanden. De fair trade importeurs hebben de producten ‘eerlijk’ ingekocht. Kijk hier voor de openingstijden.

Wijknetwerkvergadering op dinsdag 6 januari a.s.

Het wijknetwerk Batau noord vergadert dinsdagavond 6 januari a.s. om 20.00 uur in buurtcentrum Feniks, Nedereindseweg 401. De agenda ziet er als volgt uit: 1. Welkom en vaststellen agenda (20.00 uur)
2. Mededelingen en ingekomen stukken
3. Rondje wijkbeheer – Corrie Nauta (20.10 uur)
4. Muntplein (20.30 uur)
    – Fietsproblematiek 
    -Verantwoordelijkheid winkeliersvereniging
5. Tramovergang Batau-Noord/Zuilenstein
6. Notulen en actielijst 2 december (20.40 uur)
7. Goedkeuren jaarverslag en jaarplanning
    (Wie gaat de planning bijhouden?)
8. Toelichting en bespreking brief Roma (20.50 uur)
9. Nota honden(poep)beleid (Vragen?)
10. Presentatie wijkjaarplannen/ onderhoudsplannen 
      door Roelie Poll  (21.00 uur)
11. Rondje bewoners/ Rondvraag (21.50 uur)
12. Sluiting (22.00 uur) Voor informatie kunt u mailen naar Karin.van.dijk@welzijnnieuwegein.nl of bellen naar 030-60 33 748 of 06-43 36 84 29 Op http://www.wijknetwerk.info/bataunoord/index.html is het vergaderschema voor 2009 te vinden.

‘Foto van de week’

Tijdens zijn wandel- en fietstochtjes door Nieuwegein heeft de Nieuwegeiner Arend Bloemink (1946) altijd zijn -nu digitale- fotocamera bij zich. De camera gebruikt hij heel veel.Soms omdat hem iets bijzonders opvalt. Soms omdat hij op zoek gaat naar iets bijzonders. Soms om een Nieuwegeins evenementen te fotograferen (Jeugd Wielerronde, Sluizenloop etc). Soms laat hij zich verrassen door een plek die karakteristiek is. Soms ontdekt hij een plek die nét op dát moment mooi door de zon wordt beschenen. Soms laat hij zich verrassen, door de camera al wandelend, lukraak ergens op te richten en pas thuis te zien wát hij fotografeerde.Veel plezier met de rubriek ‘Foto van de Week’. Deze week zag Arend een eenzame visser op de Herenstraat in Jutphaas. Lekker een hengeltje uitgooien, maar wel warm gekleed.

Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente op 5 januari 2009

De gemeente Nieuwegein nodigt haar inwoners van harte uit voor een nieuwjaarsbijeenkomst waar zij nieuwe contacten kunt leggen én oude banden kunnen aanhalen. Tijdens deze bijeenkomst kunt u genieten van de muziek van het Nieuwegeins Jeugd Symfonieorkest (´t JoNg) onder leiding van dirigent Hans Welle. Ook zijn er optredens van enkele cursisten van het Kunst- en Theatercentrum De Kom.Burgemeester Cor de Vos kijkt in zijn nieuwjaarstoespraak terug op 2008 en vooruit naar 2009. De nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente voor inwoners, bedrijven en instellingen in Nieuwegein vindt dit jaar plaats op maandag 5 januari van 19.30 uur tot 21.30 uur in het NBC (Nieuwegeins Business Center) aan de Blokhoeve 1.

‘Wie blaast daar op een koperblaasinstrument’

Wim van Amstel maakt wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Hij Heeft voor zijn beroep veel met fotografie gedaan. Zijn camera heeft hij eigenlijk altijd bij zich als hij door Nieuwegein loopt. Gefascineerd in personen en portretfotografie. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Met de camera in de aanslag probeert Wim van Amstel opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen met zijn camera.Wim: ‘Het Leger des Heils is een organisatie waar DOEN centraal staat. Vincent kreeg er zijn eerste Tubalessen bij het korps Utrecht Stichterkorps. Inmiddels remplaceerde hij o.a. bij de Drumfanfare van de Koninklijke Luchtmacht, het Orkest van het Oosten en verscheidene concertdivisie HaFaBra-orkesten waaronder een humanitaire concertreis naar Zuid-Afrika met Brassband Schoonhoven. Zijn ooms en tantes zijn heilsoldaten. Hij dirigeerde er tijdens de Kerstnachtdienst. Nu geeft hij er zelf les op dit schitterende koperblaasinstrument.’ Klik hier voor de 5 altijd vaste vragen en ……. de antwoorden.

Brandstichting aan de Marterweide

Vannacht omstreeks 02.00 uur kreeg de brandweer de melding van een voertuigbrand aan Marterweide in Batau Noord. Bij aankomst stond de gehele auto al in brand waarna ook een tweede voertuig die tegen over de auto stond die ook in vlammen op ging.De brandweer van Nieuwegein heeft ook het one zeven systeem gebruikt. Door dit systeem kan er op grote hoeveelheid schuim geproduceerd worden om de brand nog sneller onder controle te krijgen. Beide voertuigen zijn geheel uitgebrand. De politie zal dan ook een onderzoek doen of er sprake is van brandstichting. (Foto: S. van Zadelhoff)

Vermist Flo

31`-12- Overwaard in IJsselstein, Flo is een kleine,wit met rood gevlekte dame van 9 jaar oud. Ze draagt een zwart bandje.Deze dame heeft wel op een zeer ongunstig tijdstip de benen genomen.Er wordt al behoorlijk geknald, en bijna alle dieren raken in paniek, en gaan er vandoor als ze de kans krijgen. Die kans moet u ze dus niet geven.Het is behoorlijk druk geweest vandaag, met allemaal vermiste en gevonden honden. Ook worden er op straat katten aangetroffen, die helemaal in paniek zijn.Laat uw honden vanavond vroegtijdig aangelijnd uit, voor het knallen begint.Doe de gordijnen dicht, en zet de radio of de televisie aan.U moet uw dier in geen geval troosten, want daar wordt het alleen maar erger van.Neem uw dier, in geen geval mee naar buiten.Het is te hopen dat de zwerfdieren een veilig heenkomen zullen vinden.Treft u een zwerfdier bij u aan, vang het dier dan een nachtje op in een schuur of garage.Vooral oude en hele jonge dieren, en dieren die niet gewend zijn om buiten te komen, hebben het erg zwaar in deze periode.Kunt u informatie geven over Flo, belt u dan naar telefoonnummer 030-6911154, een mailtje mag ook.

Jongeren leren met belastinggeld Graffiti spuiten

Om de jongeren van de straat te houden heeft de gemeente Nieuwegein € 75.000 belastinggeld geinvesteerd voor een evenement in de wijk Galecop. Sporthal Galecop is hiermee van 27 december tot en met 31 december omgetoverd tot ‘the place to be.’ Dit om te voorkomen dat elders in de gemeente vernielingen worden aangericht. Stichting Welzijn Nieuwegein deed nog eens € 40.000 in het zakje. Hiermee komen de totale kosten voor ‘Megagein’ op minimaal € 115.000.Megagein trekt zo’n 100 jongeren per dag. Deze betalen € 2,50 entree om heerlijk uit je dak te gaan. Naast botsauto’s, skaten en gamen kunnen de jongeren ook voetballen en naar harde muziek luisteren. De maximale opbrengst voor de SWN en de gemeente zal komen op de € 5.000. Verledenjaar rond de jaarswisseling vernielden jongeren voor ruim € 150.000.Opvallend is dat de jongeren ook leren graffiti spuiten op Megagein. Nu maar hopen dat de jeugd deze ‘kunsten’ niet in de praktijk gaan brengen in het nieuwe jaar. Afgelopen nacht moest de brandweer in actie komen bij een autobrand aan de Marterweide. De brand was rond 02.00 uur aangestoken. Schade: € 20.000.