Programma van Eisen Verbetering winkelplein Galecop

Sinds 2006 is de gemeente bezig met delen van de wijk Galecop op te hogen en te herbestraten. Binnenkort is ook het winkelplein Galecop aan de beurt en zijn er goede mogelijkheden om ook de inrichting van het plein te verbeteren.Hiervoor is met medewerking van bewoners, winkeliers en andere geïnteresseerden een concept Programma van Eisen opgesteld dat de basis vormt voor de nieuwe inrichting van het plein. Het concept Programma van Eisen is nu zo ver gereed dat het kan worden voorgelegd aan de betrokkenen.

Beslissing op bezwaar over de kapvergunning

Op 2 juni 2008 is er een kapvergunning verleend voor een wilg, een den en negen coniferen aan Lauriergaarde 5. Tegen dit besluit zijn twee bezwaarschriften ingediend. Inmiddels is op 2 oktober 2008 de nieuwe Bomenverordening van kracht geworden.Uit de verordening blijkt, dat voor het kappen van de bomen uit de aanvraag van de heer Postma nu geen vergunning meer nodig is. Daarom wordt het advies van de Commies bezwaarschriften voor kennisgeving aangenomen en wordt niet meegewogen bij de beslissing op bezwaar, omdat de nieuwe Bomenverordening van toepassing is en er op grond van de Bomenverordening in dit geval geen vergunningplicht geldt. De verleende vergunning wordt in stand gehouden.

Rap en breakdance in Feniks

Vanavond, 31 oktober, zullen Bundezzz (rap) en ADHD (breakdance) optreden in de voormalige Time Out in Feniks, Nedereindseweg 401. Deze voornamelijk Nieuwegeinse artiesten openen hiermee de jongerenwerkruimte die vanaf 31 oktober iedere vrijdag voor de Nieuwegeinse jongeren geopend zal zijn.  
De avond duurt van 21.00 tot 23.00 uur en is vrij toegankelijk voor jongeren van 16 t/m 21 jaar. Legitimatie is verplicht. Voor meer informatie www.club401.hyves.nl of bel Jongerenwerk Nieuwegein tel. 06-14847119 (Hester).

Meese wijst zieke/gehandicapte Nieuwegeiners op 47 euroregeling

Recent heeft politiek Den Haag besloten om de chronisch zieken en gehandicapten (waaronder ook veel senioren) een kleine financiele tegemoetkoming toe te kennen ter gedeeltelijke compensatie van de 150 euro eigen risico v/d ziektekosten.Staatssecretaris Bussemaker heeft hiervoor opdracht gegeven aan het CAK (U weet wel, die zo goed de WMO afhandelen). CAK moet feitelijk elke Nederlander die binnen deze doelgroep valt en de 150 euro reeds "opgesoupeerd" heeft met behulp van de belastingdienst opsporen. Voorts moet het CAK deze mensen informeren dat ze 47 euro in november 2008 terugkrijgen.Zoals u wellicht weet ben ik zelf lid van de C.G.-raad (chronisch zieken en gehandicapten). Deze organisatie vreest dat het CAK niet alle mensen uit de doelgroep in beeld kan krijgen. Derhalve heeft de CG-raad afgelopen week een meldpunt gestart. Hierop zal worden geinventariseerd hoeveel mensen niets ontvangen hebben. Mocht het zo zijn dat het CAK daadwerkelijk veel mensen foutief niet benadert, is het mogelijk dat de CG-raad deze subsidieverstrekkingsregeling gaat overnemen.Bij deze wil ik alle Nieuwegeiners die:- chronisch ziek-gehandicapt zijn, – dit jaar al de 150 euro eigen risico verbruikt hebben,- nog geen bericht gehad van de 47 euro tegemoetkoming van CAK ontvangen hebben oproepen om via de site van de C.G.-raad (www.cg-raad.nl; in de rechterbalk klikt u op de 47-euro regeling) alsnog hun gegevens door te geven.De CG-raad gaat hier twee dingen mee doen:-1- Op grond van de binnengekomen meldingen gaat de CG-raad in gesprek met het ministerie van VWS. Doel: een verbeterd bereik v/d doelgroep van de compensatieregeling,-2- Vanaf 2010 wordt de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) van kracht. Deze toekomstige compensatieregeling, welke ongeveer 600 euro op jaarbasis zal gaan bedragen, zal de huidige mogelijkheid tot belastingaftrek van ziektekosten gaan vervangen. De Wtcg wordt toegekend aan dezelfde mensen die CAK nu moet opsporen.Dus Nieuwegeiners binnen deze doelgroep: meldt u aan bij de CG-raad zodat u wellicht ook de 47 euro tegemoetkoming gaat ontvangen!Met vriendelijke groet,Petra MeeseGROEP MEESE

Programma van Eisen Verbetering winkelplein Galecop

Sinds 2006 is de gemeente bezig met delen van de wijk Galecop op te hogen en te herbestraten. Binnenkort is ook het winkelplein Galecop aan de beurt en zijn er goede mogelijkheden om ook de inrichting van het plein te verbeteren.Hiervoor is met medewerking van bewoners, winkeliers en andere geïnteresseerden een concept Programma van Eisen opgesteld dat de basis vormt voor de nieuwe inrichting van het plein. Het concept Programma van Eisen is nu zo ver gereed dat het kan worden voorgelegd aan de betrokkenen.

Heksenbrood

Vrijdag 31 oktober is het Halloween, het feest van monsters, heksen, vampiers, vuur en andere enge dingen. Om in stijl te blijven deze week een recept van Heksenbrood in de rubriek ‘Koken met PEN.’Sommige mensen beweren dat dit Heksenbrood het soort brood zou zijn dat heksen eten na een tochtje per bezemsteel door een koude Halloween-nacht. Volgens anderen is dit brood zo lekker dat zijn griezelige naam andere eters op afstand moet houden, omdat je na één hap beslist weigert het met een ander te delen. Vooral vers uit de oven is dit volkorenbrood, bestreken met gesmolten boter en belegd met ui, champignons en pittige kaas, echt betoverend lekker. Klik hier voor het recept.

Dievegge met kinderwagen gesnapt op Cityplaza

Een 20-jarige vrouw is donderdagmiddag in winkelcentrum Cityplaza betrapt terwijl ze met haar baby en kinderwagen op dievenpad was. In een winkel aan de Passage pakte ze van alles uit de stellingen. Een gedeelte daarvan legde ze in haar boodschappenmandje, de rest in de kinderwagen. Bij de kassa rekende de vrouw alleen de boodschappen in het mandje af. Personeel hield de dievegge aan en droeg haar met haar tweejarige dochtertje over aan de politie.De vrouw staat officieel ingeschreven in het Franse Drancy. Ze verblijft in Nieuwegein. Omdat ze officieel in Frankrijk woont overlegde de politie met de Officier van Justitie. Zij bepaalde de boete op 200 euro. Ne betaling mocht de vrouw vertrekken.

Vragen ex artikel 42 RvO SP-fractie hulp in de huishouding Wmo

De SP-fractie in de gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over de hulp in de huishouding en het opzeggen door Vitras van het contract met de gemeente. Het college heeft antwoord gegeven op die vragen.In de SOC-vergadering van 29 oktober heeft het college meer duidelijkheid gegeven over hoe wordt gezorgd dat de hulp aan de klanten van Vitras na 1 januari 2009 wordt geleverd.

Bestuurlijk draagvlak projecten Linieland

Ten behoeve van de uitvoering van de projecten die vallen onder Linieland, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, is een Business case opgesteld.Op basis van de Business case wordt een subsidieaanvraag ingediend bij het rijk om aanspraak te maken op gelden vanuit de Nota Ruimte. Daarvoor is een draagvlakverklaring nodig waarin de gemeente Nieuwegein aangeeft zich in te zetten voor financiële dekking, een goede projectorganisatie en inpassing in het ruimtelijke ordeningsbeleid. Het college heeft ingestemd met de draagvlakverklaring en wethouder Breuer zal deze namens de gemeente Nieuwegein ondertekenen.

Gedoogverklaring coffeeshop Zuidpool

De eigenaar van Coffeeshop Zuidpool aan de Rapenburgerschans heeft opnieuw een gedoogverklaring ontvangen voor een periode van 1 jaar. De burgemeester heeft besloten weer een gedoogverklaring af te geven omdat de aanvraag voldoet aan de criteria van de gemeenteraad. Daarnaast geven de ervaringen met de coffeeshophouder over de afgelopen periode geen aanleiding om een nieuwe gedoogverklaring te weigeren. De gedoogverklaring loopt van 1 november 2008 tot 1 november 2009.Twee jaar geleden is er voor het eerst in Nieuwegein een gedoogverklaring voor een coffeeshop afgeven. Dat gebeurde nadat de gemeenteraad in 2003 had besloten om in Nieuwegein één coffeeshop te gedogen. Het afgeven van de gedoogverklaring valt onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester.